Wall Street: Η Fed οδηγεί στο -7% τη μετοχή της Deutsche Bank

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018 18:51
UPD:18:56
REUTERS/ANDREW KELLY

Σε «προβληματική κατάσταση» υποβάθμισε η Federal Reserve τις δραστηριότητες της Deutsche Bank στις ΗΠΑ, με τη μετοχή της γερμανικής τράπεζας στη Wall Street να δέχεται ισχυρές πιέσεις.

Η συγκεκριμένη βαθμίδα είναι μία από τις χαμηλότερες της Federal Reserve, με αποτέλεσμα η μετοχή της Deutsche Bank στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης να καταγράφει απώλειες της τάξης του 7%.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, οι εποπτικές αρχές των ΗΠΑ κατέταξαν την αμερικανική θυγατρική της Deutsche Bank στη λίστα με τις «προβληματικές τράπεζες».

«Ως μέρος της πολιτικής μας, δεν σχολιάζουμε τις αποφάσεις των εποπτικών αρχών» τόνισε ο εκπρόσωπος της τράπεζας, σε ανακοίνωσή του.

«Η μητρική Deutsche Bank Group είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένη και διαθέτει σημαντικά αποθέματα ρευστότητας» έσπευσε να προσθέσει, σε μία απόπειρα καθησυχασμού των επενδυτών.

Η γερμανική τράπεζα βρίσκεται σε δυσμενή θέση, καθώς τα τελευταία τρία χρόνια παρουσιάζει σημαντικές ζημιές, ενώ φέρεται να εμπλέκεται σε μία σειρά σκανδάλων.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Deutsche Bank σχεδιάζει τη σημαντική συρρίκνωση της αμερικανικής της παρουσίας.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα