Αγορές: Ανάκαμψη σε Αθήνα, Μιλάνο- πιέσεις στη Φραγκφούρτη

Θετικές, αρνητικές ειδήσεις ισορροπούν στη ζυγαριά
Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018 14:12
UPD:14:14
REUTERS/STAFF

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν σήμερα στις περισσότερες ευρωπαίκές αγορές μετοχών, καθώς στη ζυγαριά των επενδυτών ισορροπούν από τη μία η αισιοδοξία ότι η Ιταλία θα αποφύγει τελικά τις νέες κάλπες και από την άλλη οι ανησυχίες για κλιμάκωση της εμπορικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ. Πιο δυναμικά το παρών δίνουν οι επενδυτές στα Χρηματιστήρια της Αθήνας και του Μιλάνου, καθώς οι μεγάλες πιέσεις του προηγουμένου διαστήματος έχουν δημιουργήσει αγοραστικές ευκαιρίες. 

Στις 14:00 ώρα Ελλάδος ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. καταγράφει άνοδο 1,2% στις 758 μονάδες, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται περίπου 0,9%. Ρόλο θετικού πρωταγωνιστή και στα δύο χρηματιστήρια διαδραματίζουν οι τράπεζες, με τον τραπεζικό δείκτη στο Χ.Α. να ενισχύεται 2,3% και στο Μιλάνο να καταγράφει κέρδη σχεδόν 3%. 

Την ίδια ώρα άνοδος μόλις 0,1% παρουσιάζει ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο και ο CAC 40 στο Παρίσι. Οριακή η άνοδος και για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx Europe 600. 

Κόντρα στο ρεύμα στέκονται οι γερμανικές μετοχές. Ο DAX στη Φραγκφούρτη υποχωρεί 0,4%, με τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών και χαλυβουργιών να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις, στον απόηχο των πληροφοριών, που θέλουν την κυβέρνηση Τραμπ να θέτει σε ισχύ τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο, από τους οποίους η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε εξασφαλίσει προσωρινή εξαίρεση. 

Στην αγορά συναλλάγματος σήμερα το ευρώ ανακάμπτει περίπου 0,2% στο 1,1688 δολάρια. Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη είχε υποχωρήσει κοντά στα 1,15 δολάρια. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα