24ωρη απεργία την Παρασκευή στην Εμπορική

Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2006 09:26

ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΗ πανελλαδική απεργία, για μεθαύριο Παρασκευή, προκήρυξε ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Εμπορικής, τόσο για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της Τράπεζας, όσο και για το Ασφαλιστικό.

Η απόφαση αυτή, ανακοίνωσαν οι συνδικαλιστές, είναι μόνο η αρχή και το Δ.Σ. του Συλλόγου, το οποίο θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση, για να εκτιμά ανά πάσα στιγμή την κατάσταση και να παίρνει τις ανάλογες αγωνιστικές αποφάσεις, θα προχωρήσει σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αν αυτό κριθεί σκόπιμο από τις εξελίξεις, όπως σημειώνεται.

Το ασφαλιστικό και τα νέα δεδομένα, μετά τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για αντισυνταγματικές διατάξεις στο Π.Δ. για το ΕΤΑΤ, ήταν το αντικείμενο συνέντευξης που παραχώρησε χθες το προεδρείο της ΟΤΟΕ, κατά την οποία αναλύθηκαν οι θέσεις των νομικών συμβούλων της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα μ' αυτές, οποιαδήποτε προσπάθεια για διαχείριση των πόρων από τα Ταμεία αλληλοβοηθείας, τους ειδικούς λογαριασμούς επικουρικής ασφάλισης που έχουν συσταθεί με συλλογικές συμβάσεις εργασίας ή λειτουργούν με τη μορφή σωματείου ή ενώσεων προσώπων, θα προσκρούσει στις αρχές του Συντάγματος, αν δεν συμφωνήσουν τα εμπλεκόμενα μέρη από κοινού για τις αναγκαίες ρυθμίσεις που θα πρέπει να γίνουν.

Οι νομικοί σύμβουλοι εξέφρασαν και τις απόψεις τους για το θέμα της συλλογικής σύμβασης εργασίας και των υποχρεώσεων για τα συμβαλλόμενα μέρη, που ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία.

Για το θέμα αυτό ο γενικός γραμματέας της ΟΤΟΕ Αχιλλέας Μυλωνόπουλος σε δήλωσή του τόνισε πως με την αμφισβήτηση της ΣΣΕ και τη στάση που παρατηρείται, από την πλευρά των διοικήσεων των Τραπεζών, στόχος είναι οι εργαζόμενοι, αλλά και η εικόνα της κυβέρνησης, η οποία πλήττεται από την κατάσταση.

Ο Γραμματέας της ΟΤΟΕ, εκτιμά ότι η κυβέρνηση δείχνοντας την πολιτική της βούληση θα καθορίσει τις εξελίξεις αντιδρώντας, ενώ οι εργαζόμενοι μαζί με την ελληνική κοινωνία θα δώσουν τη δική τους μάχη με μοναδικό κριτήριο τα συμφέροντά τους χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα