Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2006 11:03

Fortius Finance: «Η ιδιαίτερα χαμηλή καθαρή αξία συναλλαγών δεν έπεισε τους εμπλεκόμενους στα χρηματιστηριακά δρώμενα για τις πραγματικές προθέσεις του ΓΔ, καθώς η επιφυλακτικότητα συνεχίζει να είναι το βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα των αγορών και στο εξωτερικό.

»Κατά συνέπεια και η μεταβλητότητα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα στην τρέχουσα φάση, τη στιγμή που την Παρασκευή λήγει και η σειρά παραγώγων του Ιουλίου. Η χθεσινή άνοδος της Wall Street αυξάνει τις πιθανότητες κίνησης του ΓΔ αρχικά σε υψηλότερα επίπεδα, με την πορεία του τραπεζικού κλάδου να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον επενδυτών λόγω και των τελευταίων εξελίξεων στην ιδιωτικοποίηση της Εμπορικής Τράπεζας».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά πραγματοποίησε κέρδη αλλά με μικρή συναλλακτική κίνηση περιορισμένη σε λίγες εταιρίες υψηλής κεφαλαιοποίησης. Τα όποια σενάρια δημιουργούνται και όπως εξελίσσονται στον τραπεζικό κλάδο δεν προδιαθέτουν για κάτι καλύτερο. Στα θετικά συγκαταλέγεται η νέα επεκτατική κίνηση της EFG Eurobank στην Ουκρανία και στα αρνητικά οι προβληματισμοί που παρουσιάζονται από μέρους της Τράπεζας Κύπρου για την Εμπορική».

Euroxx: «Κέρδη της τάξεως του 1,32% για τον Γενικό Δείκτη τιμών της Σοφοκλέους κατά την χθεσινή συνεδρίαση, με τον τζίρο συναλλαγών να κινείται σε χαμηλά επίπεδα. Ο FTSE-20 ενισχύθηκε σημαντικά με την μετοχή της Αγροτικής Τράπεζας να καταγράφει κέρδη 3,95% και να ακολουθεί ο ΟΠΑΠ με κέρδη 3,14%, στον αντίποδα τα ΚΑΕ με απώλειες 1,64%.

»Στις διεθνείς αγορές η εικόνα ήταν μικτή, συγκεκριμένα στην Ευρώπη οι βασικοί δείκτες κατέγραψαν μικρές απώλειες, ενώ στην Αμερική και την Ασία τα χρηματιστήρια έκλεισαν σε θετικό έδαφος. Για σήμερα αναμένεται ότι η χρονοσειρα τιμών του Χ.Α. θα κινηθεί σταθεροποιητικά στα τρέχοντα επίπεδα».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα