«Υγεία»: Aντληση κεφαλαίων ύψους 560 εκατ. ευρώ

Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2006 12:35

Την άντληση κεφαλαίων συνολικού ύψους 560 εκ. ευρώ αποφάσισε χθες η τακτική γενική συνέλευση του θεραπευτηρίου «Υγεία». Συγκεκριμένα, αποφασίσθηκαν:

- Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 59.920.000 ευρώ με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων με την έκδοση 21.400.000 νέων μετοχών που θα διατεθούν στην τιμή των 2,80 ευρώ ανά μετοχή και σε αναλογία 1 νέα για κάθε 2 παλαιές μετοχές.

- Η έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων ύψους 300.015.000 ευρώ με την έκδοση 66.670.000 ομολογιών ονομαστικής αξίας 4,50 ευρώ και λόγο μετατροπής 1 ομολογία προς 1 μετοχή.

- Η έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 200.000.000 ευρώ.

Τα ανωτέρω κεφάλαια αναμένεται να χρηματοδοτήσουν την οργανική και ενδεχομένως στρατηγική ανάπτυξη του «Υγεία» στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και για την βέλτιστη κεφαλαιακή διάρθρωση της Εταιρείας με αποπληρωμή και αναδιάρθρωση υφισταμένων δανείων.

Κατά την διάρκεια της συνέλευσης οι εκπρόσωποι του Ομίλου MARFIN τόνισαν ότι εκπληρώνονται όλες οι δεσμεύσεις τους προς τους γιατρούς και το προσωπικό του ΥΓΕΙΑ και των συνδεδεμένων νοσοκομείων αφού, μετά την έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, τα τυχόν αιτήματά τους για να αγοράσουν μετοχές στην προνομιακή τιμή της εκδόσεως θα ικανοποιηθούν εκ των αδιαθέτων που θα προγραμματιστούν αναλόγως.

Τέλος η Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας ικανοποίησε και όλα τα υπόλοιπα αιτήματα των γιατρών του ΥΓΕΙΑ θεσπίζοντας την αυτονομία και λειτουργία του Επιστημονικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας, ενώ με την διεύρυνση του αριθμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου από 5 σε 9 έως 13 θα δοθεί η δυνατότητα σημαντικής εκπροσώπησης των γιατρών και στο ανώτατο όργανο της Εταιρείας.

Δηλώσεις Βγενόπουλου

«Το ΥΓΕΙΑ προχωρά δυναμικά με την άριστη συνεργασία των μετόχων και των ιατρών του για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου δικτύου υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Με αίσθηση κοινωνικής ευθύνης το ΥΓΕΙΑ θα καταστεί η πρώτη ιδιωτική επιλογή των ασθενών, κέντρο ποιοτικής εξέλιξης του επιστημονικού δυναμικού του και ελκυστικός εργοδότης για τα στελέχη και το προσωπικό του, με παράλληλο στόχο την διασφάλιση υψηλής και αυξανόμενης αξίας για τους μετόχους του», δήλωσε ο πρόεδρος του «Υγεία», Ανδρέας Βγενόπουλος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα