Aegean Airlines: Αγορά τριών επιπλέον Airbus Α320

Συνολική παραγγελία 14 αεροσκαφών
Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2006 16:10

Στην αγορά τριών επιπλέον αεροσκαφών Airbus Α320 προέβη σήμερα η Aegean Airlines.

Συνολικά η Aegean έχει προβεί σε παραγγελία 14 αεροσκαφών Airbus A320, συμπεριλαμβανομένων και τριών νέων αεροσκαφών που έχουν μισθωθεί από την ILFC, σύμφωνα με το συμβόλαιο αγοράς που υπεγράφη τον Δεκέμβριο του 2005.

Παράλληλα, η Aegean διατηρεί την προοπτική παραγγελίας επιπλέον 9 Α320 αεροσκαφών.

Η παράδοση των αεροσκαφών θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2007 και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2009.

Τα αεροσκάφη θα φέρουν μηχανές V2500 της International Aero Engines.

Η συνολική επένδυση για την αγορά των αεροσκαφών ξεπερνά τα 600 εκατ. δολάρια.

Τα νέα αεροσκάφη θα αντικαταστήσουν τα παλαιότερα του στόλου της Aegean και θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση του δικτύου της στο εσωτερικό και στο εξωτερικό από τις βάσεις της εταιρείας στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, μετά την ένταξη της Σόφιας στο δίκτυό της, η Aegean θα ξεκινήσει πτήσεις και στο Βουκουρέστι τον Οκτώβριο του 2006 ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για την λήψη αδειών από τις αρμόδιες υπηρεσίες των κρατών (Ελλάδος και τρίτων χωρών) για Κωνσταντινούπολη, Βελιγράδι και Καϊρο.

Παράλληλα εξετάζεται η περαιτέρω ανάπτυξη και η αύξηση συχνοτήτων προς Γερμανία και Ιταλία το 2007. Η AEGEAN εξετάζει την ένταξη πέντε νέων προορισμών το 2008, έχοντας ως στόχο να καλύψει σταδιακά και με τον καλύτερο τρόπο ένα κύκλο έως 3 ωρών από τις βάσεις της στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα