ΕΕΤΤ: Αιχμές κατά ευρωβουλευτή για τα τέλη τερματισμού στην κινητή

Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2006 18:48

Την αντίδραση της ηγεσίας της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) προκάλεσε ανακοίνωση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη, για τα τέλη τερματισμού στην κινητή τηλεφωνία http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/07/18/1219528.htm .

Σε ανακοίνωσή της η ΕΕΤΤ αποκαλεί παντελώς αναληθές ότι η Επίτροπος Βίβιαν Ρέντινγκ χαρακτήρισε τα σχετικά μέτρα που έλαβε η ΕΕΤΤ ως δήθεν «ανεπαρκή και χρονοβόρα». Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή, η κα Επίτροπος ενημέρωσε τον κ. Χατζηδάκη πως είχε ζητήσει από την ΕΕΤΤ, ενόψει της κοινοποίησης σε αυτήν του σχεδίου μέτρων για τα τέλη τερματισμού στην κινητή τηλεφωνία, «να εφαρμόσει βραχύτερη περίοδο για τη σταδιακή μείωση των τελών τερματισμού κλήσεων κινητών επικοινωνιών χονδρικής στην Ελλάδα, προκειμένου να επιτευχθούν τα επίπεδα που έχει θέσει ως στόχο η ΕΕΤΤ πριν από τον Ιούνιο 2007».

Αναφορικά με τους ισχυρισμούς του κ. Χατζηδάκη για δήθεν «δύσθυμη προσαρμογή της ΕΕΤΤ προς το κοινοτικό δίκαιο», η Ανεξάρτητη Αρχή σημειώνει ότι από την ημερομηνία εναρμόνισης του Κοινοτικού Πλαισίου των ηλεκτρονικών επικοινωνιών στο ελληνικό δίκαιο το Φεβρουάριος 2006, η ΕΕΤΤ θα έχει ολοκληρώσει μέχρι το Σεπτέμβριο του 2006, την ανάλυση του επιπέδου του ανταγωνισμού και για τις 18 επιμέρους αγορές των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, όταν η πλειοψηφία των αντίστοιχων Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών χρειάστηκαν 1,5 με 2 χρόνια για να ολοκληρώσουν τις αντίστοιχες μελέτες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα