Eπιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Αδυναμία παροχής στοιχείων δήλωσε η Folli Follie

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 13:37
UPD:14:58

Αδυναμία παροχής των στοιχείων, που είχε ζητήσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τις οικονομικές καταστάσεις της Folli Follie δήλωσε η εταιρεία, ζητώντας έτσι να ανασταλεί η διαπραγμάτευση της μετοχής της που είχε χάσει περίπου το 70% της αξίας της τον τελευταίο μήνα μετά και την δημοσιοποίηση της έκθεσης του επενδυτικού fund QCM.

Η σχετική προθεσμία εξέπνεε σήμερα το μεσημέρι και η Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προέβη σήμερα, πριν την έναρξη της διαπραγμάτευσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στην αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Folli Follie A.E., μετά από επιστολή – αίτηση αναστολής διαπραγμάτευσης που απέστειλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η εταιρία. Στην επιστολή αυτή η εταιρία δήλωσε αδυναμία παροχής στοιχείων που αφορούν στις οικονομικές της καταστάσεις και για το λόγο αυτό η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε από το Χρηματιστήριο Αθηνών την αναστολή διαπραγμάτευσης». 

Μετά τη σημερινή της ανακοίνωση, αναμένεται εκτός απροόπτου η περαιτέρω αντίδραση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το περιεχόμενο της οποίας μένει να φανεί. Σημειωτέον, αν η εταιρεία συμπληρώσει 10 μέρες σε αναστολή, τη θέση της στον δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης θα λάβει η Φουρλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», πριν από την εκδήλωση της κρίσης στην εταιρεία, οι Έλληνες θεσμικοί κατείχαν τίτλους της Folli Follie περίπου 2 εκατ. Τις πρώτες μέρες, οι δύο μεγάλοι θεσμικοί σχεδόν μηδένισαν τις θέσεις τους. Σήμερα, δεν είναι επακριβώς γνωστή η συνολική εικόνα. 

Ερωτηματικά συνοδεύουν όλο αυτό το διάστημα την παράμετρο εμπλοκής της Fosun, εν μέσω αδιασταύρωτων πληροφοριών περί δρομολόγησης -ακόμη και πλήρους- απεμπλοκής της από την ελληνική αγορά.

Νωρίτερα η εταιρεία είχε υπογραμμίσει ότι ζήτησε την αναστολή έως την ολοκλήρωση του ελέγχου των οικονομικών καταστάσεών της από την ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία Ernst & Young. Απέδιδε δε τις ισχυρές πιέσεις στη μετοχή στην «εξακολουθούμενη και συντονισμένη διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων, η οποία έχει δημιουργήσει αδικαιολόγητα ένα έντονα αρνητικό κλίμα για την εταιρεία».

Τις εξελίξεις έσπευσε να ανακοινώσει και η QCM μέσω του λογαριασμού της στο Twitter. «Αναστέλλεται η διαπραγμάτευση των μ ετοχών της Folli Follie. Οι πιστωτές ζητούν πρόσθετα εχέγγυα» έγραψε σε μηνυμά της. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα