Συνεχίζεται το «ράλι» του Nasdaq

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2001 21:18
UPD:21:19

Κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών βρίσκεται ο δείκτης των εταιρειών της Νέας Οικονομίας, καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν ότι τα χειρότερα για την αμερικανική οικονομία ανήκουν στο παρελθόν και ότι έρχονται καλύτερες ημέρες.

Τις προσδοκίες αυτές ενισχύει η πρόσφατη μείωση των επιτοκίων από τη Fed, η πέμπτη μέσα στο 2001 – καθώς και το ενδεχόμενο νέας μείωσης που άφησε ανοιχτό ο Aλαν Γκρίνσπαν. Επιπλέον, όλο και περισσότεροι αναλυτές ενθαρρύνουν τους επενδυτές να προβούν σε τοποθετήσεις στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας.

Αυτή την ώρα, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 3,28% και έχει φθάσει τις 2.271,02 μονάδες. Αξίζει να σημειωθεί, ότι βρίσκεται 38% υψηλότερα από το αρνητικό ρεκόρ του Απριλίου. Εντυπωσιακή άνοδο, της τάξεως του 17,43%, καταγράφει η μετοχή της εταιρείας Palm, η οποία κατασκευάζει η/υ χειρός, ενώ οι μετοχές των εταιρειών Cisco Systems και Sun Microsystem ενισχύονται κατά 9,7% και 12,77% αντιστοίχως.

Αντιθέτως, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,35% και βρίσκεται στις 11.261,86 μονάδες. Ισχυρές πιέσεις δέχεται η μετοχή της Procter & Gamble μετά την ανακοίνωση ότι συμφώνησε να εξαγοράσει την Clairol από την Bristol Myers Squibb έναντι πέντε δισ. δολ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα