ΟΤΟΕ: Εξαρχής διάλογος για το ασφαλιστικό των τραπεζών

Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2006 15:37

Τα θέματα του ασφαλιστικού των τραπεζών και της σύναψης της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, συζήτησε σήμερα η γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με το προεδρείο της ΟΤΟΕ.

Για ηθική, πολιτική και νομική δικαίωση της ΟΤΟΕ από την απόφαση του ΣτΕ έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Τσουκαλάς, προσθέτοντας ότι «ζητάμε από την κυβέρνηση να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου ώστε να υπάρχει ένα ασφαλιστικό που θα δίνει συντάξεις στους τραπεζουπάλληλους.»

«Αυτός ο νόμος που έχουν κάνει σίγουρα οδηγεί στην μη σύνταξη» τόνισε ο κ. Τσουκαλάς.

Αναφερόμενος στην ΣΣΕ, ο κ. Τσουκαλάς είπε ότι η ΟΤΟΕ ξεπέρασε στο προηγούμενο διάστημα υποκινούμενες αντιξοότητες από την πλευρά έξι μεγάλων τραπεζών και πρόσθεσε ότι «σήμερα βρισκόμαστε σε μια καλύτερη θέση, όπου η άλλη πλευρά λέει ότι πρέπει να υπογράψουμε ΣΣΕ, αλλά με διάφορους τρόπους και ενδεχομένως, ακουμπώντας ακόμα στις πλάτες της κυβέρνησης δεν έρχεται με εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους να διαπραγματευθεί για να προχωρήσουμε στην σύναψη ΣΣΕ».

Η κα Ξενογιαννακοπούλου είπε ότι υπάρχει μια φημολογία για προσπάθεια νομοθετικής παρέμβασης με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

«Προειδοποιούμε ότι η κυβέρνηση οφείλει να κάτσει σε διάλογο εξ αρχής με την ΟΤΟΕ γύρω από τα ζητήματα του ασφαλιστικού των τραπεζών», δήλωσε η κα Ξενογιαννακοπούλου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα