ΟΛΘ: Την επόμενη εβδομάδα οι υπογραφές για το έργο του 6ου προβλήτα

Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2006 17:40

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της ΟΛΘ ΑΕ και της κοινοπραξίας εργολάβων που ανέλαβε το έργο του 6ου προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης (εταιρείες Αθηνά, Θεμελιοδομή, Εδραση - Ψαλλίδας και ΑΤΕ Κωνσταντινίδης).

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Γιάννης Τσάρας, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου και πρόσθεσε πως το πρόβλημα που είχε ανακύψει για το έργο με το Ελεγκτικό Συνέδριο, ξεπεράστηκε.

Οπως είπε, σε ένα μήνα από την υπογραφή της σύμβασης θα εγκατασταθεί το εργοτάξιο και θα ξεκινήσουν οι εργασίες, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν -βάσει χρονοδιαγράμματος- σε τρία χρόνια.

Επίσης, στις 31 Αυγούστου, σύμφωνα με τον κ. Τσάρα, θα υπογραφεί η σύμβαση χρηματοδότησης του έργου του 6ου προβλήτα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), η οποία θα παράσχει τα απαιτούμενα κονδύλια για το 50% της επένδυσης, συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ. Το έργο αφορά στην επέκταση του κρηπιδώματος της προβλήτας (κατά 500x60 μέτρα και την εκβάθυνσή της στα 15 μέτρα), ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί έως και 700.000 TEUs (σ.σ., ισοδύναμες μονάδες εμπορευματοκιβωτίων) ετησίως, έναντι 400.000 σήμερα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΘ



Σχολιασμένα