ΣΕΤΕ: Ψηφιακή καμπάνια για την ανάδειξη της συμβολής του τουρισμού στην οικονομία

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018 15:21
UPD:15:28
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ψηφιακή καμπάνια με τίτλο «Τουρισμός, αξία για όλους» προωθεί ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), θέλοντας να αναδείξει την ουσιαστική και μετρήσιμη συμβολής του τουρισμού στην εθνική οικονομία και την κοινωνία.

Με το ερώτημα «Τουριστικό επάγγελμα; #kiomos» αναδεικνύει τη συμβολή του τουρισμού στην απασχόληση άλλων κλάδων. Δώδεκα υπαρκτά πρόσωπα επαγγελματιών απαντούν και προβάλλουν τα πολλαπλασιαστικά οφέλη του τουρισμού. 

Τα πρόσωπα της καμπάνιας (προγραμματίστρια, πολιτικός μηχανικός, ταμίας θεάτρου, έμπορος λευκών ειδών, οδηγός φορτηγού, ανθοπαραγωγός, παραγωγός γαλακτοκομικών, σχεδιάστρια καπέλων, οινολόγος, σεφ σε συνοικιακό εστιατόριο, κρεοπώλης, ψαράς) δίνουν το στίγμα της θετικής επίδρασης του τουρισμού σε άλλους κλάδους και μετατρέπονται σε πρωταγωνιστές μιας επικοινωνίας που μιλάει στις καρδιές όλων μας.

«Ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της εθνικής μας οικονομίας. Η αξία που παράγει διαχέεται στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, ενισχύει την περιφερειακή ανάπτυξη, δυναμώνει τις επιχειρήσεις, δίνει ώθηση στις τοπικές κοινωνίες» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Ρέτσος, προσθέτοντας ότι ο ΣΕΤΕ επιδιώκει μέσα από την καμπάνια να αποτυπώσει με τον πιο άμεσο τρόπο αυτή ακριβώς την πολύτιμη διάσταση. Η αξία που παράγει ο τουρισμός μας αφορά όλους».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του ΣΕΤΕ το 2017 η άμεση συνεισφορά της τουριστικής δραστηριότητας στο ΑΕΠ ανήλθε στα 18,3 δισ. ευρώ. Επίσης, ο τουρισμός συνέβαλε άμεσα στη δημιουργία του 10,3% του ΑΕΠ της χώρας, ενώ εάν συνυπολογίσουμε και την έμμεση η συμβολή του φτάνει στο 22,6% έως 27,3%.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα