Γ. Αλογοσκούφης: Η C.A. να βελτιώσει την προσφορά

Ανενεργή η δημόσια πρόταση της Τράπεζας Κύπρου
Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2006 12:17
UPD:17:34

«Υπάρχει ένα θέμα με την τιμή. Νομίζω ότι πρέπει να βελτιωθεί για να γίνει αποδεκτή από το Δημόσιο. Όλα αυτά θα τα δούμε».

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha σχετικά με την προσφορά της Credit Agricole για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας.

«Αυτή τη στιγμή δεν μιλώ με βεβαιότητα, διότι περιμένω και τις εισηγήσεις των συμβούλων μας που πρέπει να αξιολογήσουν και τα δεδομένα της αγοράς και ποιες είναι οι τάσεις στο μέλλον. Πρέπει να τα λάβουμε όλα υπόψη», πρόσθεσε.

Η προθεσμία λήγει στις 25 Ιουλίου, ενώ η κυβέρνηση θα κληθεί να λάβει την κρίσιμη απόφαση έως τις αρχές Αυγούστου. Την επόμενη εβδομάδα φτάνει στην Αθήνα κλιμάκιο της Credit Agricole και θα συναντηθεί με τον κ. Αλογοσκούφη και τη διοίκηση της Εμπορικής.

Ο κ. Αλογοσκούφης εμφανίστηκε χθες ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην Τράπεζα Κύπρου για την απόσυρση της προσφοράς και για τους λόγους που επικαλέστηκε (ασφαλιστικό) εκφράζοντας και επισήμως την έντονη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/07/21/1220533.htm .

ΚΤΚ: «Όχι» στην προσφορά της Τράπεζας Κύπρου για Εμπορική

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ) απέρριψε την αίτηση του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου για παροχή έγκρισης απόκτησης ποσοστού μεταξύ 40% και 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Η απόρριψη της κεντρικής τράπεζας αποτελεί πλέον νομική βάση, ώστε η Τράπεζα Κύπρου να αποσυρθεί από τη διαδικασία αφήνοντας την Credit Agricole ως τον μοναδικό διεκδικητή.

Σύμφωνα με επιστολή του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου κ. Χριστόδουλου Χριστοδούλου προς τον Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, Ανδρέα Ηλιάδη, το αίτημα απερρίφθη μεταξύ άλλων λόγω «έλλειψης και ανεπάρκειας σημαντικών στοιχείων» και επειδή «η αιτήτρια τράπεζα δεν προέβη στην ενδεικνυόμενη διεξαγωγή εμπεριστατωμένης μελέτης και ενδελεχούς νομικού και οικονομικού ελέγχου».

Επίσης, όπως αναφέρεται στην επιστολή, «πολλά σοβαρά θέματα, τα οποία ήταν αποφασιστικής σημασίας για τη μελέτη και εξαγωγή από μέρους μας ασφαλών συμπερασμάτων, ιδιαίτερα σε σχέση με την κεφαλαιακή επάρκεια και τη βιωσιμότητα του νέου διευρυμένου σχήματος, παρέμειναν αδιευκρίνιστα».

Mαταιώνεται η γ.σ. της Τράπεζας Κύπρου

Ύστερα από την απόρριψη του αιτήματος για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας, το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου αποφάσισε τη ματαίωση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2006.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα