ΚΤΚ: «Όχι» στην προσφορά της Τράπεζας Κύπρου για Εμπορική

Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2006 13:10
UPD:13:11

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ) απέρριψε την αίτηση του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου για παροχή έγκρισης απόκτησης ποσοστού μεταξύ 40% και 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Η απόρριψη της κεντρικής τράπεζας αποτελεί πλέον νομική βάση, ώστε η Τράπεζα Κύπρου να αποσυρθεί από τη διαδικασία αφήνοντας την Credit Agricole ως τον μοναδικό διεκδικητή.

Σύμφωνα με επιστολή του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου κ. Χριστόδουλου Χριστοδούλου προς τον Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, Ανδρέα Ηλιάδη, το αίτημα απερρίφθη μεταξύ άλλων λόγω «έλλειψης και ανεπάρκειας σημαντικών στοιχείων» και επειδή «η αιτήτρια τράπεζα δεν προέβη στην ενδεικνυόμενη διεξαγωγή εμπεριστατωμένης μελέτης και ενδελεχούς νομικού και οικονομικού ελέγχου».

Επίσης, όπως αναφέρεται στην επιστολή, «πολλά σοβαρά θέματα, τα οποία ήταν αποφασιστικής σημασίας για τη μελέτη και εξαγωγή από μέρους μας ασφαλών συμπερασμάτων, ιδιαίτερα σε σχέση με την κεφαλαιακή επάρκεια και τη βιωσιμότητα του νέου διευρυμένου σχήματος, παρέμειναν αδιευκρίνιστα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα