Ποιες εταιρείες υπέβαλαν αίτηση για δίκτυα Wi-Max

Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2006 14:01
UPD:14:03

Έληξε σήμερα, Παρασκευή 21 Ιουλίου 2006, η προθεσμία κατάθεσης στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) των φακέλων αιτήσεων συμμετοχής στη Δημοπρασία για την χορήγηση Δικαιώματος Xρήσης Ραδιοσυχνοτήτων Σταθερής Ασύρματης Πρόσβασης στην ζώνη των 3,5 GHz (δυνατότητα ανάπτυξης δικτύου τεχνολογίας Wi - Max).

Οι εταιρείες που υπέβαλαν φακέλους αιτήσεων είναι οι ακόλουθες:

TELLAS,

VODAFONE,

HELLAS ON LINE,

FORTHNET,

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»,

COSMOLINE,

CLEARWIRE EUROPE S.ά.R.L.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2006, θα ανακοινωθούν από την ΕΕΤΤ, κατόπιν εξέτασης των φακέλων αιτήσεων συμμετοχής, οι προκριθείσες εταιρείες στην επόμενη φάση της Δημοπρασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η άδεια θα έχει διάρκεια 10 έτη και θα παρέχει το δικαίωμα ανάπτυξης δικτύου ΣΑΠ και παροχής υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών που παρέχονται σε συνδρομητές που κινούνται εντός της ελληνικής Επικράτειας, λαμβάνουν όμως την υπηρεσία σε σταθερά σημεία (νομαδικές υπηρεσίες). Οι συγκεκριμένες ραδιοσυχνότητες θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δημιουργία της υποδομής Σταθερής Ασύρματης Πρόσβασης.

Ο Ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να αναπτύξει την αναγκαία υποδομή για την παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών τουλάχιστον στο 20% του πληθυσμού σε επτά γεωγραφικές ζώνες της χώρας εντός τεσσάρων ετών από τη χορήγηση του δικαιώματος.

Σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της ΕΕΤΤ, Καθηγητή κ. Νικήτα Αλεξανδρίδη, «ο σημαντικός αριθμός των εταιρειών που δήλωσαν συμμετοχή στη Δημοπρασία καταδεικνύει το ενδιαφέρον της αγοράς για την ανάπτυξη των ασύρματων ευρυζωνικών δικτύων και την διάδοση των ευρυζωνικών υπηρεσιών στη χώρα μας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα