Hellas House: Το πρώτο ελληνικό πολιτιστικό- επιχειρηματικό κέντρο στην Άπω Ανατολή

Ανοίγει τις πύλες του στη Σαγκάη
Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018 17:45
UPD:17:48
REUTERS/ALY SONG

To πρώτο και μοναδικό ελληνικό πολιτιστικό και επιχειρηματικό κέντρο στην περιοχή της Άπω Ανατολής με την ονομασία Hellas House δημιουργήθηκε πρόσφατα στην Σαγκάη.

Η νέα στέγη για την προβολή του αρχαίου αλλά και του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού στεγάζεται σε ένα καλαίσθητο ιστορικό ευρωπαϊκό κτήριο της κινεζικής μητρόπολης. Το όλο εγχείρημα για την σύνδεση Ελλάδας και Κίνας, φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα νέο ορόσημο στην κοινωνική, πολιτιστική και επιχειρηματική ζωή της Σαγκάης, και να λειτουργήσει ως Global Leaders Club.

 Τη στέγη ελληνικού πολιτισμού και επιχειρηματικότητας εγκαινίασε η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, κόβοντας την παραδοσιακή κινεζική κόκκινη κορδέλα των εγκαινίων. Το Hellas Ηouse, ανέφερε η υπουργός Τουρισμού «είναι ο ιδανικός χώρος παρουσίασης των μοναδικών θησαυρών της Ελλάδος, και συνάμα δελεάζει πραγματικά τους Κινέζους ταξιδιώτες να επισκεφθούν την όμορφη χώρα μας- ενώ παράλληλα ενισχύει την ισχυρή συμμαχία καθώς και μια νέα εποχή σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας».

Από την πλευρά του, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Hellas Group κ. Παύλος Κοντομίχαλος, ανέφερε ότι, μετά από 15 χρόνια επιχειρηματικής του δραστηριότητας στην Ασία, η οικονομική κρίση της Ελλάδας το 2010 ήταν η αφορμή να στραφεί επιχειρηματικά σε δραστηριότητες που θα βοηθούσαν στην ανάδειξη του πολιτισμικού και γαστρονομικού πλούτου και την ομορφιά της Ελλάδας.

Χρειάστηκαν περισσότερο από πέντε χρόνια λεπτομερούς σχεδιασμού και επίμονης προσπάθειας για τη δημιουργία και ολοκλήρωση του Hellas House. Το οικοδόμημα στο οποίο στεγάζεται χτίστηκε το 1936 και ανακαινίστηκε πλήρως από τον αρχιτέκτονα Κώστα Χατζηγιάννη. Το κτήριο ενσωματώνει στοιχεία της ελληνικής αρχιτεκτονικής, ενώ η εσωτερική διακόσμηση των χώρων είναι εμπνευσμένη από κλασσικά ελληνικά στοιχεία εναρμονισμένα με σύγχρονα στοιχεία και στοιχεία της τοπικής αρχιτεκτονικής.

 Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι, ο όμιλος εταιρειών Hellas Group -HG- αποτελείται από μια ομάδα εταιρειών που περιλαμβάνει το ταξιδιωτικό γραφείο MY ODYSSEY Travel, TRAVEL τo κτήμα EROSANTORINI, το ελαιόλαδο πρώιμης συγκομιδής ELAION, τα κρασιά του οινοποιείου TSELEPOS, το ελληνικό εστιατόριο MILOS στη Σαγκάη, την εταιρεία εισαγωγής & εμπορίας ελληνικών προϊόντων AMPHORA στη Σαγκάη, το HOW κατάστημα με επιλεγμένα προϊόντα της ελληνικής γης και την στέγη ελληνικού πολιτισμού και επιχειρηματικότητας HELLAS HOUSE στη Σαγκάη.

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα