Στις 29 Αυγούστου ο διαγωνισμός για το Εθνικό Παρατηρητήριο Εμπορίου

Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2006 15:40

Στις 29 Αυγούστου θα διενεργηθεί ο διαγωνισμός για το Εθνικό Παρατηρητήριο Εμπορίου, στον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα, που προσφέρουν υπηρεσίες σχετικές είτε αυτοτελώς, είτε σε μορφή ένωσης/κοινοπραξίας.

Το Εθνικό Παρατηρητήριο Εμπορίου αποτελεί Πρόγραμμα για τη συλλογή, έρευνα και ανάλυση μακροοικονομικών και μικροοικονομικών μεταβλητών σε σχέση με το εμπόριο στην Ελλάδα, με στόχο την παροχή επεξεργασμένης και προτυποποιημένης πληροφορίας σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα», στο πλαίσιο του Γ' ΚΠΣ, σε ποσοστό 68,49% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και 31,51% από εθνικούς πόρους.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προκηρυσσομένου υποέργου ανέρχεται στα 1.955.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 19%.

Το Εθνικό Παρατηρητήριο Εμπορίου έχει σαν στόχους:

- Τη συστηματική παρακολούθηση των πολιτικών που επιδρούν στο εμπόριο σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο και τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται σε άλλα κράτη για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων και την αξιοποίησή τους.

- Την υποστήριξη του σχεδιασμού για την εφαρμογή πολιτικών και τη διαμόρφωση θεσμών, με στόχο τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στον τομέα του εμπορίου

- Τη σύνδεσή του με βάσεις δεδομένων σε εθνικό επίπεδο και ειδικότερα τη διασύνδεσή του με υφιστάμενες ή υπό δημιουργία βάσεις δεδομένων, καθώς και στην ανάπτυξη συνεργασιών με αντίστοιχα Παρατηρητήρια ή Κέντρα Επεξεργασίας Στατιστικών Δεδομένων.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθύνεται στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου (πλατεία Κάνιγγος, Αθήνα) και να παραλαμβάνει το πλήρες κείμενο της διακήρυξης, κατά τη διάρκεια των εργάσιμων ημερών από 10:30 - 14:00. Προς διευκόλυνση των ενδιαφερομένων το πλήρες κείμενο της διακήρυξης διατίθεται και σε ηλεκτρονική μορφή από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου ( www.gge.gr , σελίδες ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΡΓΑ ΤΗΣ Γ.Γ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα