Η Τρ. Κύπρου για τις εξελίξεις στο θέμα της Εμπορικής

Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2006 18:30

Το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου αναφερόμενο στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη Δημόσια Πρόταση εξαγοράς της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος ΑΕ ανακοίνωσε τα εξής:

«Στις 21 Ιουλίου 2006, η Τράπεζα Κύπρου έλαβε επιστολή από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου με την οποία απορρίπτεται το αίτημα της για χορήγηση άδειας με σκοπό να προβεί σε επένδυση σε ποσοστό 40-100% του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε.

- Η έγκριση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου αποτελούσε προϋπόθεση για την επένδυση της Τράπεζας Κύπρου στην Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος και αυτό περιλαμβανόταν στο εγκεκριμένο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδας Πληροφοριακό Δελτίο για τη Δημόσια Πρόταση (όρος 2.14 (Α) (β)).

- Η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, η οποία είναι οριστική, ματαιώνει τη Δημόσια Πρόταση, η οποία τώρα καθίσταται ανενεργή.

- Η απόφαση της Τράπεζας Κύπρου να υποβάλει Δημόσια Πρόταση για εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. είχε γίνει με γνώμονα τα συμφέροντα των μετόχων.

- Η μετέπειτα απόφαση της Τράπεζας Κύπρου να ανακαλέσει τη Δημόσια Πρόταση έγινε με ιδιαίτερη περίσκεψη και με αίσθημα ευθύνης έναντι των συμφερόντων των μετόχων της, αφού προέκυψαν νεότερα δεδομένα.

- Η Τράπεζα Κύπρου σε καμία περίπτωση δεν ήθελε και δεν θέλει να προκαλέσει προβλήματα στη διαδικασία αποκρατικοποίησης της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. Αντίθετα, όπως πάντα, σέβεται τις Εποπτικές Αρχές της Ελλάδας και της Κύπρου, τις Νομισματικές Αρχές της Κύπρου και της Ελλάδας και όλες τις αποφάσεις τους.

- Η Τράπεζα Κύπρου θεωρεί ότι οι ενέργειες της διέπονται από υπευθυνότητα, σοβαρότητα, απόλυτη νομιμότητα και διασφαλίζουν τα συμφέροντα των μετόχων της. Δηλώνει επίσης ότι όλες οι αποφάσεις και ενέργειες της έγιναν με ομόφωνες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της.

- Η Τράπεζα Κύπρου σεβόμενη πλήρως τους κανονισμούς και τις διαδικασίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδας και της Κύπρου δηλώνει ότι αδυνατεί αυτή τη στιγμή να επεκταθεί περισσότερο.

- Η Τράπεζα Κύπρου επίσης αποφάσισε όπως σε σύντομο χρονικό διάστημα συγκαλέσει ενημερωτική συνάντηση των μετόχων της με σκοπό να αναλύσει τη συνολική στρατηγική της για το μέλλον.

- Η Τράπεζα Κύπρου εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τους μετόχους και το προσωπικό της που στήριξαν και στηρίζουν τις επιλογές της, οι οποίες πάντοτε γίνονται με κριτήριο την προώθηση του καλώς νοούμενου συμφέροντος των μετόχων και του προσωπικού της».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα