Αύξηση 20% στο εμπόριο Ελλάδας- Βρετανίας το πρώτο τρίμηνο

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018 10:53
UPD:10:55
REUTERS/TOBY MELVILLE

Αυξημένος κατά 20% ήταν ο όγκος του διμερούς εμπορίου Ελλάδος - Ηνωμένου Βασιλείου το πρώτο τρίμηνο του 2018, αν και παραμένει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα. Η χώρα μας καταλαμβάνει την 40η θέση μεταξύ των πελατών και την 48η μεταξύ των προμηθευτών της Βρετανίας. 

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου, που αναφέρονται σε ενημερωτικό έγγραφο του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο, το διμερές εμπόριο ανήλθε στα 541,51 εκ. στερλίνες έναντι 451,26 εκατ. στερλινών το πρώτο τρίμηνο του 2017. 

Η αξία των ελληνικών εξαγωγών στο Η.Β. (συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών) ανήλθε στα 236,90 εκατ. λίρες έναντι 207,73 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Η αξία των ελληνικών εισαγωγών από το Η.Β. (συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών) ανήλθε σε 304,61 εκ. λίρες έναντι 243,53 εκ. του αντίστοιχου διαστήματος του προηγουμένου έτους, σημειώνοντας σημαντική αύξηση της τάξης του 25,08 %.

Οι 10 κυριότερες κατηγορίες εξαγομένων στο Η.Β. προϊόντων είναι: φαρμακευτικά, ηλεκτρικά μηχανήματα και εξοπλισμός, γάλα και προϊόντα γαλακτοκομίας, χαλκός και τεχνουργήματα από χαλκό, παρασκευάσματα λαχανικών καρπών και φρούτων, αλουμίνιο και τεχνουργήματα, ενδύματα και συμπληρώματα ενδύματος, καρποί και φρούτα, πλαστικά και πλαστικά προϊόντα, αιθέρια έλαια και ρητινοειδή. αρωματοποιίας, λαχανικά και ορισμένες ρίζες και κόνδυλοι , λέβητες και διάφορα παρασκευάσματα διατροφής.

Οι 10 κυριότερες κατηγορίες εισαγόμενων από το Η.Β. προϊόντων είναι: φαρμακευτικά, ηλεκτρικά μηχανήματα και εξοπλισμός, αυτοκίνητα οχήματα και ελκυστήρες, ποτά αλκοολούχα ποτά και ξύδι, ορυκτά καύσιμα, ορυκτά λάδια και προϊόντα της απόσταξης αυτών, διάφορα προϊόντα χημικών βιομηχανιών, ενδύματα άλλα από πλεκτά, ενδύματα πλεκτά, μηχανήματα οπτικής, φωτογραφίας ή κινηματογραφίας, μέτρησης, ελέγχου, ακρίβειας ή χειρουργικά εργαλεία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα