BIKH: Αίτηση πτώχευσης

Προσπάθεια διάσωσης: Η εταιρεία ζητά τη λήψη προληπτικών μέτρων προστασίας
Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018 19:45
UPD:19:45
http://www.viki.gr

Από την έντυπη έκδοση 

Της Βάσως Βεγίρη
[email protected]

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η ηπειρωτική αλλαντοβιομηχανία BIKH, συμφερόντων της οικογένειας Παπαγιάννη, με την οποία ζητεί επίσης τη λήψη προληπτικών μέτρων προστασίας που θα απαγορεύουν τις ατομικές διώξεις και κάθε διαδικασία, εκκρεμή ή μη, ατομικής και συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης για απαιτήσεις σε βάρος της εταιρείας.

Κύκλοι της εταιρείας επεσήμαναν στη «Ν» ότι υπέβαλαν το αίτημα για τη λήψη προληπτικών μέτρων, προκειμένου να αποφευχθεί η άτακτη πτώχευσή της και να είναι εφικτή η αναβίωση ή η πώλησή της μέχρι την έκδοση της απόφασης επί της αίτησης πτώχευσης, εάν υπάρξει σχετικό ενδιαφέρον. 

Το συγκεκριμένο αίτημα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι πιθανότερο να συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα και όχι σήμερα, όπως έχει προγραμματιστεί, ενώ επισημαίνουν επίσης ότι σώζονται οι εταιρείες Laky και Thesauri (χαβιάρι), συμφερόντων επίσης της οικογενείας Παπαγιάννη.

Της αίτησης πτώχευσης είχε προηγηθεί αίτηση υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 106α, η οποία με τη σειρά της είχε υποβληθεί μετά το ναυάγιο στο «προξενιό» με τον Όμιλο Chipita, που είχε εκδηλώσει παλαιότερα ενδιαφέρον για εξαγορά της ΒΙΚΗ, αλλά αυτό στη συνέχεια ανακλήθηκε. 

Από πλευράς της ΒΙΚΗ Α.Ε. επίσης αναφέρεται ότι είχε υπάρξει ενδιαφέρον και από τον Δημήτρη Βιντζηλαίο (Impala Invest), ο οποίος πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν είχε πρωτοεκφράσει το σχετικό ενδιαφέρον του -αλλά ακόμη και μέχρι πρότινος- έθετε ως προϋπόθεση τη διαγραφή των δανείων της ΒΙΚΗ Α.Ε. κατά 25%.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αίτηση που είχε υποβάλει η εταιρεία για υπαγωγή στο άρθρο 106α του πτωχευτικού κώδικα, οι συνολικές υποχρεώσεις της στις 31 Δεκεμβρίου 2017 ανέρχονταν σε περίπου 44,658 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 27,26 εκατομμύρια ευρώ αφορούν βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις και κυριότερος πιστωτής της είναι η Τράπεζα Πειραιώς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα