Διευκρινίσεις ζητεί από Folli Follie η Fosun

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018 23:29
UPD:18/05/2018 01:04

Έγγραφο με το οποίο ζητεί εξηγήσεις και διευκρινίσεις από τη Folli Follie έστειλε η Fosun, συστήνοντας παράλληλα στους μετόχους και τους πιθανούς επενδυτές να είναι προσεκτικοί κατά τη διαπραγμάτευση των τίτλων της εταιρείας.

Σε ανακοίνωση του, ο κινεζικός όμιλος αναφέρει ότι το διοικητικό του συμβούλιο εξέτασε στις 4 Μαΐου 2018 την έκθεση του αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου Quintessential Capital Management (QCM) -το οποίο αμφισβήτησε την ορθότητα των οικονομικών καταστάσεων της ελληνικής εταιρείας-, τα ερωτήματα της ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και τις ανακοινώσεις που εξέδωσε η Folli Follie.

«Το δ.σ. παρατήρησε ότι ορισμένες παρατηρήσεις στην έκθεση της QCM είναι απλώς εικασίες. Αφότου έλαβε υπ’ όψιν τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε η Folli Follie, τις οικονομικές της ανακοινώσεις, την άνω των 20 ετών διαδρομή της ως εισηγμένης και την εμπιστοσύνη της εταιρείας στον μεγαλομέτοχο της και στην διοίκηση, η εταιρεία αύξησε το μερίδιο την περίοδο από τις 8 Μαΐου ως τις 11 Μαΐου, και έκτοτε, το ποσοστό της Folli Follie που κατέχει ο όμιλος και το ταμείο αυξήθηκε από το 13,89% στο 16,37%», σημειώνει η Fosun.

Όπως συμπληρώνει, ωστόσο, «πρόσφατα το δ.σ. επίσης εξέτασε τις αναφορές από την αγορά και τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με την υπόθεση, αλλά και ότι δεν δημοσιοποιήθηκαν απαντήσεις σε ό,τι αφορά τα ερωτήματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς».

Η Fosun τονίζει ότι, προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντά της ως μέτοχος μειοψηφίας στη Folli Follie, επέδωσε έγγραφο αίτησης πληροφοριών μέσω του μη εκτελεστικού της μέλους στην εταιρεία, ζητώντας από τα εμπλεκόμενα μέρη εξηγήσεις και άμεσες διευκρινίσεις.

Καταλήγοντας, αναφέρει ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα κρατά ενήμερους μετόχους, επενδυτές και το κοινό για κάθε σημαντική εξέλιξη, ενώ θα κάνει περαιτέρω ανακοινώσεις εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Επίσης, συστήνει σε μετόχους και πιθανούς επενδυτές να είναι προσεκτικοί κατά τη διαπραγμάτευση των τίτλων της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα