Aspis Bank: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2006 16:36
UPD:17:32

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας με καταβολή μετρητών και την τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού περί Μετοχικού Κεφαλαίου ενέκρινε μεταξύ άλλων σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Aspis Bank.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της τράπεζας, σε αναλογία 3 νέες προς 10 παλαιές μετοχές. Βάσει των όρων της αύξησης θα εκδοθούν συνολικά 14.649.093 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές με τιμή διάθεσης 3,60 ευρώ εκάστη. Τα συνολικά υπό άντληση κεφάλαια θα ανέλθουν σε 52.736.734,80 ευρώ.

Οι νέες μετοχές που θα εκδοθούν θα δικαιούνται μερίσματος από τη χρήση 2006. Οι μέτοχοι που θα ασκήσουν το δικαίωμα προτίμησής τους θα έχουν το δικαίωμα να προεγγραφούν για τυχόν αδιάθετες μετοχές.

Οι βασικοί μέτοχοι που σήμερα ελέγχουν ποσοστό περίπου 55% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας δεσμεύθηκαν να ασκήσουν πλήρως τα δικαιώματά τους.

Σύμβουλος Έκδοσης είναι η Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ επίσης η Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias θα καλύψει, είτε η ίδια είτε τρίτα πρόσωπα που θα υποδείξει, τις τυχόν αδιάθετες μετοχές.

Σκοπός της εν λόγω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου είναι η περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης της τράπεζας για τη στήριξη της αναπτυξιακής της πολιτικής.

Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης θα ορισθεί με νεώτερη ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα