Κυβέρνηση: Σε κατεύθυνση να κλείσει το SLA

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018 19:44
UPD:20:33
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Θετικά αποτιμούν στην κυβέρνηση τις συζητήσεις με τους θεσμούς για δ’ αξιολόγηση. «Είμαστε σε κατεύθυνση να κλείσει το staff level agreement (συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο)», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος μετά την ολοκλήρωση των επαφών με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, την Παρασκευή θα συνεχιστεί η συζήτηση για ανοιχτά θέματα, όπως για τον ΕΝΦΙΑ, τα δημοσιονομικά (όπου η κυβέρνηση κάνει λόγο για σύγκλιση) και τα χρηματοοικονομικά (λιγότερο για εξωδικαστικό συμβιβασμό και περισσότερο για ν. Κατσέλη).

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής, θα σταματήσουν οι επαφές και οι θεσμοί θα ετοιμάσουν ένα νέο προσχέδιο για το staff level agreement, το οποίο θα αποστείλουν στην ελληνική πλευρά έως το πρωί του Σαββάτου. Στη συνέχεια, οι δύο πλευρές θα συναντηθούν εκ νέου για το τελικό κείμενο της τεχνικής συμφωνίας.

Στο ζήτημα των χρηματοπιστωτικών, ο αξιωματούχος ανέφερε πως δεν συζητήθηκε το θέμα των φοροαπαλλαγών για την πώληση των «κόκκινων» δανείων στα funds, ενώ συζητείται η παράταση στον ν. Κατσέλη (λήγει στις 31/12/2018) και το «πόσο και πώς» σχετικά με την άρση του τραπεζικού απορρήτου όσων εντάσσονται στον ν. Κατσέλη.

Νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής είχε αναφέρει ότι υπάρχει ικανοποίηση στην πλευρά των θεσμών από τους ρυθμούς των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα