Ράλι σε Ευρώπη και Γουόλ Στριτ

Ενδείξεις για δραστηριότητα συγχωνεύσεων
Τρίτη, 25 Ιουλίου 2006 00:01

ΡΑΛΙ πυροδότησαν σε Ευρώπη και Γουόλ Στριτ οι αισιόδοξες κερδοφορίες, οι νέες ενδείξεις για δραστηριότητα συγχωνεύσεων και η ανάκαμψη του τεχνολογικού τομέα, με τους βασικούς ευρωπαϊκούς δείκτες να απογειώνονται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Οι επενδυτές προσδοκούν σε αύξηση της δραστηριότητας στον τομέα εξαγορών και συγχωνεύσεων εισηγμένων εταιρειών γεγονός που αναμένεται να δώσει ώθηση στις μετοχές. Ο δείκτης των 300 πανευρωπαϊκών μπλου τσιπς κέρδισε 1,9% στις 1.314,30 μονάδες, υψηλότερα σχεδόν κατά 7% από τα κατώτερα επταμήνου που άγγιξε ένα μήνα πριν όταν οι ανησυχίες για τη νομισματική πολιτική και την οικονομική ανάπτυξη έσπειραν την πιο ραγδαία χρηματιστηριακή πτώση μετά από χρόνια.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε στις 5.578,05 μονάδες με άνοδο 2,33%, στο Παρίσι ο CAC στις 4.914,93 μονάδες με κέρδη 2% και στο Λονδίνο ο FTSE 100 στις 5.833,90 μονάδες, υψηλότερα κατά 2%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Dow Jones Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 1,9%, μειώνοντας τις απώλειες που καταγράφει από το υψηλό που κατέγραψε στις 9 Μαΐου στο 6,8%.

Από τις μετοχές που ξεχώρισαν, η France Telecom ενισχύθηκε κατά 2,1%, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι ξεκίνησε συνομιλίες για την πώληση του 54% που έχει στην PagesJaunes αντί 3,3 δισ. ευρώ, στην Kohlberg Kravis Roberts.

Κέρδη 6,6% σημείωσε η μετοχή της Philips, καθώς στον Τύπο δημοσιεύθηκε ότι τρία ιδιωτικά funds επιθυμούν να εξαγοράσουν την εταιρεία.

Υψηλότερα κατά 3,1% έκλεισε και ο τίτλος της Wolseley, μετά τη συμφωνία της διοίκησης της εταιρείας να εξαγοράσει την DT Group αντί 3,7 δισ. δολαρίων.

Κέρδη 3,6% και για τη Vodafone, μετά την ανακοίνωση του ρυθμού αύξησης του πελατολογίου της στο προηγούμενο τρίμηνο.

Θετικά λειτούργησε και η πτώση της τιμής του αργού, καθώς υπάρχει αισιοδοξία για μη εξάπλωση των εχθροπραξιών σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Στο Τόκυο ο δείκτης Νικκέι έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,18% στις 14.794,50 μονάδες.

ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα