Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 25 Ιουλίου 2006 10:10
UPD:10:13

Praxis Securities: «Το θετικό κλείσιμο των κυριοτέρων διεθνών κεφαλαιαγορών και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, σε συνδυασμό με τις προσδοκίες για βελτίωση της εταιρικής κερδοφορίας και της εξεύρεσης διπλωματικής λύσης στην κρίση της Μέσης Ανατολής αναμένεται να ασκήσουν θετική επίδραση στο ΧΑ κατά την σημερινή συνεδρίαση».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά με πολύ μικρό όγκο συναλλαγών επικεντρώθηκε σε λίγες μετοχές, με αποτέλεσμα η Εθνική, ο ΟΠΑΠ και ο ΟΤΕ να πραγματοποιήσουν το 45,6% του συνολικού τζίρου. Σήμερα λήγει και η προθεσμία για την Εμπορική οπότε αναμένονται εξελίξεις περαιτέρω στον τραπεζικό κλάδο και η ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ θα καθορίσει εν μέρει την βραχυπρόθεσμη πορεία των αγορών».

Fortius Finance: «Η καθαρή συναλλακτική δραστηριότητα συνεχίζει να υποχωρεί σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, μη επιτρέποντας την εξαγωγή “ασφαλών” υποθέσεων σχετικά με τη βραχυπρόθεσμη πορεία του ΓΔ. Παρά το γεγονός ότι η πορεία των ξένων δεικτών αποτελεί ουσιαστικό σημείο αναφοράς στην κίνηση του ΓΔ τελευταίως, το ενδιαφέρον αναμένεται να εστιασθεί στις εξελίξεις γύρω από την Εμπορική Τράπεζα, καθώς σήμερα είναι η τελευταία μέρα υποβολής ανταγωνιστικών προσφορών για την εξαγορά της http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/07/25/1221674.htm .

«Ως πιθανότερο σενάριο για σήμερα προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ σε υψηλότερες περιοχές στο ξεκίνημα, λόγω της βελτίωσης του κλίματος στο εξωτερικό χθες, με επόμενα σημεία αντίστασης τις 3.620 και 3.650 μονάδες για το ΓΔ».

Euroxx: «Με κέρδη της τάξης του 0,46% έκλεισε χτες ο γενικός δείκτης τιμών της Σοφοκλέους. Η καθαρή αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 117,3 εκ €… Αντίστροφή του αρνητικού κλίματος στις Διεθνείς αγορές την Δευτέρα, λόγω των αναμενόμενων εξαγορών στην Αμερική, της πτώσης της τιμής του Αργού καθώς και των θετικών αποτελεσμάτων εξαμήνου εταιριών στον DJ. Για σήμερα αναμένεται η χρονοσειρά τιμών του Χ.Α να κινηθεί σε θετικό έδαφος ακολουθώντας μια ενδεχόμενη ανοδική αντίδραση των Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα