ΣΕΒ: Προτείνει την ίδρυση ενός Οργανισμού Κοινωνικής Στήριξης

Επιστολή στον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας
Τρίτη, 25 Ιουλίου 2006 14:40

Την ίδρυση ενός Οργανισμού Κοινωνικής Στήριξης, τη συνδιαχείριση και ευθύνη του οποίου θα έχουν οι ίδιοι οι κοινωνικοί εταίροι, αντιπροτείνει με επιστολή του προς τον υπουργό Aπασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σάββα Τσιτουρίδη, ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Συνδέσμου.

Στην ίδια επιστολή o ΣΕΒ εκφράζει τις επιφυλάξεις του σχετικά με την πρόθεση του υπουργείου να δημιουργήσει ένα Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τονίζοντας ότι ένα νέο ταμείο με αδιευκρίνιστη χρηματοδότηση, απλά θα προστεθεί στο ήδη βεβαρημένο γραφειοκρατικό σύστημα και θα σπαταλήσει πολύτιμους πόρους χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της ανεργίας.

Στην επιστολή τονίζεται ότι ο προτεινόμενος Οργανισμός Κοινωνικής Στήριξης θα πρέπει να αποτελέσει πρότυπο συνεργασίας και συνδιαχείρισης με κανόνες διαφορετικούς των άλλων Ταμείων και Λογαριασμών. Καινοτόμο στοιχείο, υπογραμμίζεται επίσης, θα αποτελεί η εποπτεία και λειτουργία του υπό την καθοδήγηση των ίδιων των κοινωνικών εταίρων.

Εξάλλου, αναφορικά με την πρόταση του υπουργού Aπασχόλησης για τη δημιουργία διαρκούς ομάδας εργασίας στο Υπουργείο, με αντικείμενο τον εκσυγχρονισμό του συστήματος κατάρτισης, επανακατάρτισης και επιδότησης ανέργων, ο ΣΕΒ επισημαίνει ότι τα θέματα αυτά αποτελούν ήδη αντικείμενο μελέτης των κοινωνικών εταίρων σε διμερή βάση και μία ακόμη ομάδα εργασίας ούτε θα προσθέσει ούτε θα επιλύσει τίποτα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα