Θ. Βενιάμης: Τα «Ποσειδώνια 2018» είναι εδώ αποδεικνύοντας τη δυναμική της ναυτιλίας

Τρίτη, 15 Μαΐου 2018 16:43
UPD:16:59
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

«Για ακόμα μία φορά η διεθνής ναυτιλιακή έκθεση Ποσειδώνια 2018 είναι εδώ, αποδεικνύοντας την αντοχή, τη δέσμευση για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και τη δυναμική της ναυτιλίας μας αλλά και της χώρας μας», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης.

Με αφορμή τη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια 2018», η οποία ανοίγει τις πύλες της σε περίπου τρεις εβδομάδες (4-8 Ιουνίου), στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα Σπάτα, ο κ. Βενιάμης επεσήμανε πως τα επιτεύγματα της ελληνικής ναυτιλίας είναι σημαντικά, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη και την ευημερία όλων των εθνών.

Εξάλλου, τονίζει ότι ο ελληνόκτητος στόλος εξακολουθεί να κατέχει την πρώτη θέση διεθνώς, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 20% του παγκόσμιου στόλου (σε όρους χωρητικότητας dwt), συμπεριλαμβανομένου ποσοστού 30% των δεξαμενοπλοίων και 22% των πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, ενώ περίπου το ήμισυ της συνολικής μεταφορικής ικανότητας του στόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ελληνικής ιδιοκτησίας.

«Τα Ποσειδώνια 2018 σύντομα θα ανοίξουν τις πόρτες τους σε εκθέτες και επισκέπτες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε αυτήν τη γιορτή της ναυτιλιακής βιομηχανίας, που αποτελεί και μοναδική ευκαιρία τόσο για την παρουσίαση των πιο πρόσφατων τεχνολογικών και άλλων ναυτιλιακών καινοτομιών, όσο και για τη δημιουργία στέρεων συνεργασιών. Είναι αναμφισβήτητα το πιο αναγνωρισμένο διεθνές γεγονός για την παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η χώρα μας είναι η γενέτειρά του» επισημαίνει ο κ. Βενιάμης.

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα