Τι απαντά ο Ευκλ. Τσακαλώτος για την προληπτική γραμμή

Με αφορμή τη συνέντευξη Ντρούντι στη «Ν»
Τρίτη, 15 Μαΐου 2018 10:32
UPD:11:00
SOOC/Alexandros Michailidis

«Το μόνο που θα πετύχουμε είναι έναν χρόνο καθυστέρησης για να γυρίσουμε στην κανονικότητα», υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας στην επιχειρηματολογία της ΕΚΤ για την υψηλή χρησιμότητα ενός προληπτικού προγράμματος για την περίοδο μετά τον Αύγουστο.

«Το θέμα είναι να σταθεί η χώρα στα δικά της πόδια. Να πάρουν όλοι τις ευθύνες τους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος με δήλωση στην Εφημερίδα των Συντακτών, η οποία ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να τοποθετηθεί απέναντι στην επιχειρηματολογία που παρέθεσε με συνέντευξη στη «Ν» ο επικεφαλής της αποστολής της ΕΚΤ στην Ελλάδα, Φραντσέσκο Ντρούντι.

Στο δια ταύτα, ο υπουργός Οικονομικών εκφράζει την εκτίμηση ότι «με την προληπτική γραμμή πίστωσης, άρα και πρόγραμμα, οι οίκοι αξιολόγησης δεν θα αναβαθμίσουν τα ομόλογα σε επίπεδο να επενδύσουν και τα ασφαλιστικά ταμεία (investment grade)».

Ο κ. Ντρούντι πάντως τόνιζε ότι ένα προληπτικό πρόγραμμα «με αυστηρούς και αποτελεσματικούς όρους» θα διατηρούσε το waiver για τα ελληνικά ομόλογα, θα προλάμβανε τις διακυμάνσεις στις καταθέσεις, θα επιτάχυνε την άρση των capital controls και θα επέτρεπε τη συμπερίληψη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. 

naftemporiki.gr

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα