Πετραλιά: Aναμένονται πάνω από 16 εκατ. τουρίστες

Τρίτη, 25 Ιουλίου 2006 17:31
UPD:18:06

Περισσότερα από 16 εκατομμύρια τουρίστες υπολογίζεται ότι θα επισκεφτούν την Ελλάδα μέσα στο 2006, ανέφερε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη Πετραλιά στη διάρκεια του σημερινού υπουργικού συμβουλίου.

Η υπουργός αναφέρθηκε στον ρόλο που παίζουν οι επενδύσεις στην υπόθεση της ενίσχυσης της προσφοράς του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, επισημαίνοντας ότι είναι ο καλύτερος αιμοδότης της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε την πρόθεση του υπουργείου, ώστε ο χρόνος ωρίμανσης των επενδύσεων να συγκλίνει με το μέσο ευρωπαϊκό χρόνο, που είναι περίπου 18 μήνες.

Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργείται η Διεύθυνση Υποδοχής Επενδυτικών Προτάσεων και Επιχειρηματικών Σχεδίων, με κύριο στόχο ο ενδιαφερόμενος επενδυτής να γνωρίζει σε εύλογο χρονικό διάστημα την τύχη των προτάσεων και των σχεδίων που υποβάλλει.

Η κα Πετραλιά τόνισε πως η κρίση στο Λίβανο δεν επηρεάζει τον τουρισμό στη χώρα μας, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη να προωθηθούν νέες μορφές τουρισμού και να διαμορφωθεί μακροπρόθεσμο πρόγραμμα με ορίζοντα 15ετίας.

Το ζητούμενο, υπογράμμισε, είναι η ποιότητα και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, και έκανε λόγο για στοχευμένη διαφημιστική πολιτική τόσο σε νέες χώρες, όπως η Κίνα, η Ινδία και η Ρωσία όσο και σε πολίτες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα