Ανακλήθηκαν γκοφρέτες και παστεριωμένο γάλα από την αγορά

Τρίτη, 25 Ιουλίου 2006 17:46

Γκοφρέτες και παστεριωμένο γάλα ανακαλούνται από την ελληνική αγορά, καθώς ποσότητες των παραπάνω προϊόντων κρίθηκαν ακατάλληλες για κατανάλωση.

Συγκεκριμένα ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, μέσω του Προγράμματος Παρακολούθησης Ασφάλειας και Ποιότητας των Τροφίμων, του Επίσημου Ελέγχου Τροφίμων Έτους 2006, ενημερώθηκε για τη διακίνηση γεμιστής γκοφρέτας με γεύση σοκολάτα, η οποία περιέχει ποσότητα αραχιδών, που όμως δεν αναγράφεται στη συσκευασία.

Το συγκεκριμένο προϊόν παράχθηκε από την ισπανική εταιρεία «SOS Guetara S.A.» και διακινήθηκε στην Ελλάδα, μέσω της εταιρείας «Carrefour Μαρινόπουλος Α.Ε.», με την ονομασία «(1)-γεμιστές γκοφρέτες με γεύση τη σοκολάτα», αριθμό παρτίδας L 65022A και ημερομηνία λήξης 7/2007. Η εταιρεία ενημέρωσε τον ΕΦΕΤ ότι έχει ήδη ξεκινήσει η απόσυρση τόσο της συγκεκριμένης παρτίδας, όσο και των υπολοίπων του ιδίου προϊόντος.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε σχετικά η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF). Ο ΕΦΕΤ συνιστά στους καταναλωτές που παρουσιάζουν αλλεργικές αντιδράσεις σε αραχίδες, να μην καταναλώσουν το συγκεκριμένο προϊόν.

Επίσης, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας από την Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΦΕΤ Κρήτης, διαπιστώθηκε ότι γάλα υψηλής παστερίωσης του ενός λίτρου της εταιρείας DIA, στο κατάστημα που βρίσκεται στην οδό Α. Παπανδρέου 51Α Ηράκλειο Κρήτης, παρουσίαζε δυσάρεστη οσμή. Πρόκειται για γάλα πλήρες, με ημερομηνίες παραγωγής 15.07.06 και 10.07.06 και ημερομηνίες ανάλωσης αντίστοιχα 29.08.06 και 24.08.06, καθώς και γάλα με 1,5% λιπαρά, με ημερομηνία παραγωγής 10.07.06 και ημερομηνία ανάλωσης 24.08.06.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε προληπτικά την ανάκληση του προϊόντος από όλα τα καταστήματα της εταιρείας. Η εταιρεία, άμεσα ανταποκρινόμενη, έχει αποσύρει το προϊόν από τη διάθεση στην κατανάλωση.

Παράλληλα, διενεργούνται έλεγχοι προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το πρόβλημα παρουσιάστηκε μόνο στο συγκεκριμένο κατάστημα ή εάν αφορά το σύνολο της ποσότητας του ανακληθέντος προϊόντος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα