ΟΤΟΕ: Νέα τριμερής συνάντηση για τη ΣΣΕ

Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2006 09:25

ΝΕΑ τριμερή συνάντηση, για τη ΣΣΕ των Τραπεζοϋπαλλήλων, θα ζητήσουν ΓΣΕΕ και ΟΤΟΕ από τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σ. Τσιτουρίδη.

Η σχετική απόφαση ελήφθη χθες σε συνάντηση των προεδρείων των δύο Οργανώσεων στα γραφεία της Συνομοσπονδίας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν ο συντονισμός των ενεργειών και η ανάληψη πρωτοβουλιών από τη ΓΣΕΕ και την ΟΤΟΕ, με στόχο την άρση του αδιεξόδου, που έχει δημιουργηθεί.

Σταθερή προσήλωση

Στελέχη της διοίκησης της ΟΤΟΕ επισήμαναν, ότι παραμένουν σταθερά προσηλωμένοι στη διεκδίκηση της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης, με βάση τις προτεραιότητες που έχουν καθορίσει τα όργανά της διοίκησης και που αφορούν στα οικονομικά θέματα, ενώ ταυτόχρονα είναι «ανοιχτοί» στο διάλογο για οποιοδήποτε θέμα επιθυμεί να θέσει επίσημα στις διαπραγματεύσεις η πλευρά των Τραπεζών, με τους εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους της.

Μετά από συζήτηση τα προεδρεία ΓΣΕΕ και η ΟΤΟΕ κατέληξαν:

- Να ζητηθεί από την κυβέρνηση και προσωπικά από τον υπουργό Απασχόλησης κ. Σ. Τσιτουρίδη να επαναλάβει τη διαδικασία της Τριμερούς Συνάντησης μεταξύ των δύο πλευρών (ΟΤΟΕ-Τραπεζών) και με την παρουσία του ιδίου, προκειμένου να διαπιστωθεί η διάθεση για σύναψη Κλαδικής Σ.Σ.Ε. με βάση τις προτεραιότητες που είχαν τεθεί από την ΟΤΟΕ και να συζητηθούν και όποιες προτάσεις έχουν διατυπωθεί από την πλευρά των εκπροσώπων των τραπεζών στην τελευταία (δεύτερη) τριμερή συνάντηση, που είχε γίνει στο υπουργείο Απασχόλησης.

- Να ζητηθεί από τις Τράπεζες να προσέλθουν στις διαπραγματεύσεις για την Κλαδική Σ.Σ.Ε. των Τραπεζοϋπαλλήλων, με εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους.

Προειδοποίηση

Τέλος, στελέχη της ΓΣΕΕ και ΟΤΟΕ επεσήμαναν, ότι «η κυβέρνηση έχει χρέος να υπερασπίσει το Σύνταγμα και τους Νόμους, που επιβάλλουν διαπραγμάτευση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και σύναψη συλλογικών συμβάσεων» και τονίστηκε με κατηγορηματικό τρόπο, ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δε θα επιτρέψει την κατάργηση του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων, αντιδρώντας με κάθε τρόπο αν αυτό χρειασθεί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα