Βουλγαρία: Τα δύο νέα μέλη του Ομίλου της Εθνικής

Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2006 09:53

Η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού της Βουλγαρίας έχει παραλάβει τα σχετικά δικαιολογητικά και θα πρέπει πλέον να αποφασίσει εάν είναι σύμφωνη με την έκδοση άδειας λειτουργίας στις 2 νέες ασφαλιστικές εταιρείες «UBB – AIG Insurance and Reinsurance Company» και «UBB – AIG Life Insurance Company».

Οι δύο εταιρείες είναι ελληνο-αμερικανικής προέλευσης και έχουν συσταθεί ως αποτέλεσμα της τριμερούς συνεργασίας μεταξύ της «AIG Central Europe & CIS Insurance Holding Corporation» (ΗΠΑ), της «Εθνικής Ασφαλιστικής» (Ελλάδα) και της United Bulgarian Bank (UBB, του ομίλου της Εθνικής).

Στη σύσταση των δύο νέων εταιρειών συμμετέχει και η αμερικανική εταιρεία American Life Insurance Company (ALICO), η οποία επίσης ανήκει στον όμιλο AIG. Η μετοχική συμμετοχή των συνεταίρων στις δύο νέες ασφαλιστικές εταιρείες είναι σχεδόν ισότιμη, καθώς η Εθνική Ασφαλιστική και η UBB θα συμμετέχουν κατά 30% σε κάθε μία από τις δύο εταιρείες ενώ η ALICO θα κατέχει το υπόλοιπο 40% στην «UBB – AIG Life Insurance Company» και η «AIG Central Europe & CIS Insurance Holding Corporation» το υπόλοιπο 40% στην «UBB – AIG Insurance and Reinsurance Company».

Η AIG θα εμπλέκεται στη διοίκηση και των δύο εταιρειών, ενώ οι πωλήσεις τους στην ασφαλιστική αγορά της Βουλγαρίας προβλέπεται να υποστηριχθούν σε μεγάλο βαθμό από το ανεπτυγμένο δίκτυο καταστημάτων που διαθέτει στη χώρα η UBB.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα