Brexit: H τελωνειακή ένωση διχάζει την κυβέρνηση

Κυριακή, 13 Μαΐου 2018 16:09
UPD:16:14
REUTERS/WOLFGANG RATTAY

Την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης για την υλοποίηση του Brexit αξίωσε η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι, επιχειρώντας να κάμψει τις ενδοκυβερνητικές τριβές, μετά τις διαφωνίες που καταγράφηκαν για το ζήτημα της τελωνειακής ένωσης.

Η παρέμβαση της Βρετανίδας πρωθυπουργού χαρακτηρίζεται από τους πολιτικούς αναλυτές ως προειδοποίηση προς τα μέλη του κυβερνητικού συμβουλίου, τα οποία υιοθετούν διαφορετικές απόψεις.

Η Μέι αναγνωρίζει ότι η τελωνειακή ένωση συνιστά ένα ακανθώδες ζήτημα και γι’ αυτό τον λόγο, ξεκαθαρίζει ότι για να υπάρξει συμφωνία απαιτείται συμβιβασμός από όλες τις πλευρές.

Την προηγούμενη Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι οι προτάσεις για την τελωνειακή συνεργασία με την Ε.Ε. συνιστούν μία «τρέλα», εκφράζοντας επί της ουσίας τη διαφωνία του προς την προσέγγιση της κυβέρνησης.

Η απόφαση της Μέι να εγκαταλείψει την τελωνειακή ένωση με την Ε.Ε. και να επιβάλει δασμούς στα εισαγόμενα από την Ε.Ε. προϊόντα, αποτελεί ένα από τα πλέον επίμαχα ζητήματα των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα