«Εύθραυστες» οι ευρωπαϊκές αγορές

Τρίτη, 22 Μαΐου 2001 10:57
UPD:11:05

Ενισχυμένος εμφανίζεται ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές μετά τα χθεσινά εντυπωσιακά κέρδη του Nasdaq. Αναλυτές εκτιμούν, ωστόσο, ότι ο ενθουσιασμός ενδέχεται να μετριαστεί από τα νέα στοιχεία για την οικονομία των δύο ισχυρότερων κρατών στην ευρωζώνη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, οι καταναλωτικές δαπάνες στη Γαλλία μειώθηκαν τον Απρίλιο σε μεγαλύτερο βαθμό απ' ό,τι αναμενόταν, ενώ στις 11:00' ώρα Ελλάδος θα ανακοινωθεί στη Γερμανία ο δείκτης Ifo, ο οποίος αποτυπώνει το επιχειρηματικό κλίμα στην υπ' αριθμόν 1 οικονομία της ευρωζώνης. Σύμφωνα με έρευνα του "Bloomberg", ο εν λόγω δείκτης τον Απρίλιο αναμένεται να εμφανίσει νέα μείωση και να διαμορφωθεί στο 93,3 από 93,9 το Μάρτιο.

Αυτή την ώρα, πάντως, ο δείκτης FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ενισχύεται κατά 0,18% και έχει διαμορφωθεί στις 5.952,1 μονάδες. Αναλυτές εκτιμούν, ότι εάν τα χρηματιστήρια των ΗΠΑ συνεχίσουν την ανοδική κούρσα, ο βρετανικός δείκτης ενδέχεται να κλείσει πάνω από το όριο των 6.000 μονάδων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα