Επιστολή Αλογοσκούφη σε υπουργούς για το ΕΣΠΑ

Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2006 16:50

Επιστολή με θέμα το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013 απέστειλε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης απέστειλε χθες στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Στην επιστολή σημειώνεται ότι το ΕΣΠΑ βρίσκεται πλέον στη φάση ολοκλήρωσής του και ότι τα επιχειρησιακά προγράμματα πρέπει να υποβληθούν στο ΥΠΟΙΟ μέχρι τιην Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, ώστε στη συνέχεια να παρουσιασθεί το τελικό κείμενο του στρατηγικού μέρους του ΕΣΠΑ στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα για να ληφθούν άμεσα οι τελικές αποφάσεις.

Ο σχεδιασμός του ΕΣΠΑ εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια της Κυβέρνησης και στοχεύει στην ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, της κοινωνικής και περιφερειακής συνοχής και στην προώθηση της πραγματικής σύγκλισης με τις πιο ανεπτυγμένες οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το νέο αναπτυξιακό πρότυπο του ΕΣΠΑ στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες: τη δυναμική και αυτοτροφοδοτούμενη ελληνική περιφέρεια, την ανταποδοτική επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο, την ελκυστικότητα της χώρας για επιχειρηματικότητα και επενδύσεις και την ποιοτική διαβίωση για όλους τους Έλληνες πολίτες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα