Ανοδικά οι δείκτες απασχόλησης στη βιομηχανία τροφίμων

Στις μμε η μερίδα του λέοντος, με το σύνολο εργαζομένων στον κλάδο να ξεπερνά τις 134.000
Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018 09:41
UPD:09:48
REUTERS/Alessandro Bianchi

Από την έντυπη έκδοση

Του Σταμάτη Ζησίμου
[email protected]

Περίπου 9.000 νέες θέσεις εργασίας δημιούργησε ο κλάδος της μεταποίησης τροφίμων και ποτών το 2017. Ειδικότερα, όπως προκύπτει από μελέτη του ΙΟΒΕ που εκπονήθηκε για λογαριασμό του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών (ΣΕΒΤ), οι θέσεις εργασίας στον κλάδο αυξήθηκαν το περασμένο έτος σε σύγκριση με το 2016 κατά 7,4%, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των απασχολουμένων να ξεπερνά πλέον τους 134.000.

Η βιομηχανία τροφίμων αποτελεί τον μεγαλύτερο εργοδότη της ελληνικής μεταποίησης. Από την Έρευνα Εργατικού Δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, προκύπτει ότι το μερίδιό της στο σύνολο των εργαζομένων της μεταποίησης παραμένει σε υψηλά επίπεδα τα τελευταία χρόνια. Το 2011, το ποσοστό του εργατικού δυναμικού Τροφίμων και Ποτών στο σύνολο της απασχόλησης στη μεταποίηση βρισκόταν στο 28%, ενώ σταδιακά μέχρι το 2017 έφθασε στο 37,6%.

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα