Καθημερινή ενημέρωση για τις τιμές της αμόλυβδης στην περιφέρεια

Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2006 19:38

Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας απέστειλε κατεπείγουσα εγκύκλιο σε όλους τους νομάρχες της χώρας, στο πλαίσιο προσπάθειας για την καλύτερη και συνεχή ενημέρωση των πολιτών και των καταναλωτών σχετικά με τις τιμές πώλησης των πετρελαιοειδών προϊόντων στα πρατήρια όλων των νομών της χώρας, εξαιρουμένων εκείνων της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχει επαρκής ανταγωνισμός και οι τιμές βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ο κ. Σιούφας με την επιστολή του καλεί τους νομάρχες, εκτός της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, από την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2006 και καθημερινά μέχρι τις 09:00 π.μ., να συγκεντρώνουν τις τιμές πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης που διατίθεται από τα πρατήρια και βρίσκονται στην περιοχή δικαιοδοσίας τους και να καταρτίζουν καταστάσεις, στις οποίες θα περιέχονται αναλυτικά η διεύθυνση, το σήμα και η τιμή πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης εκείνης της ημέρας.

Οι καταστάσεις αυτές θα αποστέλλονται καθημερινά, μέχρι τις 11:00 π.μ., στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, τοπικές εφημερίδες) και θα κοινοποιούνται στη Διεύθυνση Πετρελαϊκής Πολιτικής της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ηδη, τα υπουργεία Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Ανάπτυξης συνεργάζονται, ώστε τα παραπάνω στοιχεία να καταχωρούνται στα πληροφοριακά συστήματα του ΥΠΕΣΔΔΑ αλλά και των Κ.Ε.Π. των δήμων και των νομαρχιών, και να διασφαλίζεται η άμεση πληροφόρηση των πολιτών - καταναλωτών γύρω από τις τιμές της αμόλυβδης βενζίνης σε καθημερινή βάση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα