Στα 25 ευρώ ανά μετοχή αύξησε την προσφορά η Credit Agricole

Γ. Αλογοσκούφης: Η κυβέρνηση θα εξετάσει θετικά τα νέα δεδομένα
Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2006 09:26
UPD:11:08

Η Crédit Agricole S.A. ανακοίνωσε σήμερα την αύξηση του προσφερόμενου τιμήματος σε μετρητά προς του μετόχους της Εμπορικής Τράπεζας σε 25 ευρώ ανά μετοχή.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική προσφορά προέβλεπε 23,5 ευρώ ανά μετοχή.

Οι υπόλοιποι όροι και προϋποθέσεις της δημόσιας πρότασης της Crédit Agricole S.A. παραμένουν οι ίδιοι.

Το αναθεωρημένο προσφερόμενο τίμημα προσφέρεται για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής, εκτιμώντας τη σε 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι 3,1 δισεκατομμυρίων ευρώ στην προηγούμενη προσφορά της.

Η περίοδος αποδοχής κατά τη διάρκεια της οποίας οι μέτοχοι της Εμπορικής θα μπορούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις αποδοχής τους στο δίκτυο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος θα λήξει τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2006 με το τέλος του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζών.

Γ. Αλογοσκούφης: Η νέα πρόταση ψήφος εμπιστοσύνης στην oικονομία

Η βελτιωμένη πρόταση της C.A. «είναι ένδειξη εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και της ίδιας της Εμπορικής Τράπεζας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης.

«Η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχει ήδη λάβει η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, θα εξετάσει θετικά τα νέα δεδομένα, με γνώμονα, όπως πάντα, το δημόσιο συμφέρον, την ενίσχυση του ανταγωνισμού στο τραπεζικό σύστημα και την ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας», πρόσθεσε.

Τη νέα πρόταση των Γάλλων, θα αξιολογήσει η Citigroup που ασκεί χρέη συμβούλου αποκρατικοποίησης και θα υποβάλει εισήγηση στη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων. Η ΔΕΑ θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα (πιθανότατα τη Δευτέρα), για να λάβει την οριστική απόφαση.

Υπενθυμίζεται το Δημόσιο διαθέτει το 11,1% των μετοχών της Εμπορικής (τυπικά το κατέχει η ΔΕΚΑ Α.Ε.), ενώ σημαντικό ποσοστό (περίπου 19%) κατέχουν τα ασφαλιστικά ταμεία, με κυριότερους μετόχους:

Τον ΟΑΕΔ που κατέχει το 5,4%.

Τον ΟΓΑ με 4,9%

Το ΙΚΑ ΕΤΑΜ με 2%.

Το πρώην Ταμείο των Εργαζομένων της Εμπορικής με 4,2%.

Η Credit Agricole, κατέχει ήδη το 9% των μετοχών της Εμπορικής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα