Ανοδικά τα malls της Lamda Development

Α' τρίμηνο: Αυξημένα κατά 7,8% τα έσοδα από τα καταστήματα στα τρία εμπορικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018 16:39

Από την έντυπη έκδοση 

Της Τέτης Ηγουμενίδη
[email protected]

Με θετικό ρυθμό κινούνται οι πωλήσεις των καταστημάτων στα τρία εμπορικά κέντρα της Lamda Development -The Mall Athens και Golden Hall στην Αθήνα και Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη- το πρώτο τρίμηνο του έτους. Σύμφωνα με την ενημέρωση των αναλυτών, που πραγματοποιήθηκε χθες με την ευκαιρία της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων του 2017 από τα στελέχη της εταιρείας, Aλέξανδρο Κοκκίδη, διευθυντή Χρηματοοικονομικών και Επενδυτικών Σχέσεων, και Βασίλη Μπαλούμη, οικονομικό διευθυντή, τα έσοδα των καταστημάτων στα τρία εμπορικά κέντρα αυξήθηκαν 7,8% και ο αριθμός επισκεπτών 6,7%.

Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και ειδικότερα από το 2009 και μέχρι το 2017 η μείωση του τζίρου των τριών προαναφερόμενων εμπορικών κέντρων είναι της τάξεως του 16% (από 655 εκατ. ευρώ σε 563 εκατ.), όταν συνολικά η αγορά της λιανικής έχει μειωθεί σε πολλαπλάσιο βαθμό, πάνω από 50%, όπως επεσήμαναν τα στελέχη της Lamda. Η διοίκηση της εν λόγω εταιρείας συνεχίζει την προετοιμασία για να προχωρήσει η έγκριση των πολεοδομικών μελετών στο έργο της αξιοποίησης του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, διά Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ). Θα τις καταθέσει τον Ιούνιο και στη συνέχεια είναι θέμα της κυβέρνησης η έκδοση των ΚΥΑ. Η δεύτερη μεγάλη εκκρεμότητα είναι η άδεια καζίνο, η οποία είναι αποκλειστικά θέμα της κυβέρνησης.

Εξελίξεις, όμως, αναμένει η Lamda και αναφορικά με την επέκταση του Golden Hall. Όπως αναφέρθηκε χθες, η αδειοδότηση της επένδυσης ύψους 25 εκατ. ευρώ βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωσή της. Η επέκταση του Golden Hall (συνολική μισθώσιμη επιφάνεια 11.500 τ.μ.) θα περιλαμβάνει τη δημιουργία του Μουσείου των Ολυμπιακών Αγώνων και χώρους ψυχαγωγίας για όλη την οικογένεια. Η προσδοκία είναι το έργο να ξεκινήσει τον Ιούνιο και να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2019. Τα στελέχη της Lamda τόνισαν επίσης ότι η εταιρεία σχεδιάζει να πουλήσει σταδιακά το σύνολο των οικοπέδων που έχει στην κατοχή της, γιατί δεν σκοπεύει να τα αξιοποιήσει, με δεδομένο ότι επικεντρώνεται στο Ελληνικό.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΛΑΜΔΑ



Σχολιασμένα