KAE: Εξαγορά της βρετανικής Links αντί 60 εκατ. ευρώ

Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2006 11:39
UPD:11:45

Στην υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας εξαγοράς του συνόλου των μετοχών της βρετανικής εταιρείας κοσμημάτων, ρολογιών και ειδών πολυτελείας Links (London) προέβη σήμερα η εταιρeία Ελληνικές Διανομές, 100% θυγατρική της εταιρeίας Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (KAE) και μέλος του Ομίλου της Folli Follie.

To τίμημα για την εξαγορά ανέρχεται σε 41 εκατ. λίρες Αγγλίας (περίπου 60 εκατ. ευρώ).

Η Links of London διαθέτει παρουσία σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Ασία, ενώ προτεραιότητά της είναι η ανάπτυξη νέων καταστημάτων στις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ιαπωνία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Οι ιδρυτές της Links of London, Annoushka Ducas και John Ayton, θα παραμείνουν στην εταιρεία.

Ο κ. Δημήτριος Κουτσολιούτσος, πρόεδρος της FOLLI FOLLIE ABEE και Δ/νων Σύμβουλος της θυγατρικής ΚΑΕ, δήλωσε: «Η εξαγορά που έγινε από την εταιρεία EΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΑΝΟΜΕΣ Α.Ε., εταιρεία του ομίλου FOLLI FOLLIE ΑΒΕΕ και άμεσα θυγατρική της ΚΑΕ Α.Ε., αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας, οι βασικοί άξονες της οποίας αναφέρθηκαν στην πρόσφατη Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΚΑΕ Α.Ε. και έχουν άμεση σχέση με την προοπτική ανάπτυξης και πραγματοποίησης των στόχων που θέσαμε για την περαιτέρω προώθηση της ΚΑΕ ως ένα διεθνές ”brand” με σημαντικό και πρωταγωνιστικό ρόλο στο διεθνή χώρο των ειδών πολυτελείας».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΦΦΓΚΡΠ



Σχολιασμένα