Χ.Α.: Σημαντική άνοδος με αυξημένο τζίρο

Ωθηση από τις τράπεζες
Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2006 17:13
UPD:17:15

ΣΤΙΣ 3.728,11 μονάδες, στο υψηλότερο σημείο της ημέρας, τερμάτισε σήμερα ο γενικός δείκτης του Χ.Α. σημειώνοντας σημαντική άνοδο κατά 1,72%.

Όλοι οι επιμέρους δείκτες σημείωσαν άνοδο, ενώ από το σύνολο των μετοχών που άλλαξαν χέρια 191 ενισχύθηκαν, 61 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 56 παρέμειναν σταθερές.

Μεγάλη αύξηση παρουσίασε και ο ημερήσιος τζίρος, ο οποίος διαμορφώθηκε στα 372 εκατομμύρια ευρώ.

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι τράπεζες. Ως γνωστόν, η Credit Agricole ανέβασε την προσφορά της για την Εμπορική στα 25 ευρώ ανά μετοχή http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/07/27/1222608.htm . Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει θετικά τη νέα πρόταση.

Οι μετοχές της Εμπορικής, της Εθνικής και της Alpha Bank σημείωσαν άνοδο πάνω από 2%, ενώ η ATEbank ενισχύθηκε κατά 3,8%.

Σύμφωνα με την Beta Xρηματιστηριακή, «η βελτιωμένη προσφορά της Credit Agricole για την Emporiki, καθώς και τα θετικά αποτελέσματα της Πειραιώς και του Τιτάνα δίνουν ώθηση στην αγορά. Η συνέχιση των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων μπορεί εν δυνάμει να δώσει κατεύθυνση στην αγορά, εν ?έσω διεθνούς αβεβαιότητας λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα