Παπανδρέου: Ανεύθυνη η πολιτική της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό

Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2006 21:02

«Συζήτησα σήμερα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ). Μιλήσαμε για τις συντάξεις και το ασφαλιστικό. Τα πρόσφατα στοιχεία έρευνας επιβεβαιώνουν δύο πράγματα. Στη χώρα μας το πιο σημαντικό πρόβλημα για τον ασφαλισμένο είναι, το χαμηλό επίπεδο των παροχών του ασφαλιστικού συστήματος και οι χαμηλές συντάξεις.

Το δεύτερο που επιβεβαιώνει αυτή η έρευνα είναι ο εμπαιγμός που επιχειρείται από τη σημερινή Κυβέρνηση. Οι αυξήσεις στον ΟΓΑ και στο ΕΚΑΣ, αυτά που υπόσχονται σήμερα, είναι χρήματα που τα χρωστούν ήδη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γεώργιος Παπανδρέου.

«Η πλειοψηφία των συνταξιούχων καλείται να ζήσει, σε μια κοινωνία που τα τελευταία 2,5 χρόνια μαστίζεται από την ακρίβεια, με λιγότερα από 600 ευρώ το μήνα.

Είναι επίσης, ανεύθυνη η συνολική πολιτική της κυβέρνησης στο μεγάλο θέμα του ασφαλιστικού. Η απραξία της τα τελευταία δύο χρόνια, η αθέτηση των υποχρεώσεών της απέναντι στα ασφαλιστικά ταμεία, η έλλειψη σωστού ελέγχου για την εισφοροδιαφυγή, οι σκανδαλώδεις ρυθμίσεις υπέρ των τραπεζών και εις βάρος των ταμείων -ιδιαίτερα του ΙΚΑ- η έλλειψη της βούλησής τους για ένα σοβαρό ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο, έχει θέσει το ασφαλιστικό μας σύστημα σε αρνητική τροχιά.

Οδήγησαν στην αύξηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, στη μείωση της μέσης ηλικίας συνταξιοδότησης και συνεπώς στην περαιτέρω επιβάρυνση του ασφαλιστικού μας συστήματος».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα