Αlpha Bank: Αυξημένα κατά 37,7% τα κέρδη α' εξαμήνου

Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2006 08:43
UPD:08:56

Σε 305,9 εκατ. ευρώ ανήλθαν στο πρώτο εξάμηνο του 2006 τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank που αναλογούν στους μετόχους σημειώνοντας αύξηση κατά 37,7% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα η αποδοτικότητα των ιδίων κεφαλαίων να διαμορφώνεται σε 27,9%.

Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι τα κέρδη της Alpha Bank θα σημείωναν αύξηση 35% http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/07/27/1222669.htm .

Σε τακτική βάση, εξαιρουμένων των αποτελεσμάτων από χρηματοοικονομικές πράξεις και των έκτακτων εσόδων ύψους 11,5 εκατ. ευρώ από τη συγχώνευση της Delta Singular πέρυσι, τα κέρδη προ φόρων κατέγραψαν επίσης ετήσια αύξηση 37,7% και ανήλθαν σε 362,9 εκατ. ευρώ.

Το σύνολο των καθαρών εσόδων αυξήθηκε κατά 20,1% ή 18,7% σε τακτική βάση, εκ των οποίων το 92% προέρχεται από οργανικά τραπεζικά έσοδα, δηλαδή έσοδα από τόκους και προμήθειες. Το καθαρό έσοδο τόκων συνεχίζει να αυξάνεται με υψηλό ρυθμό 19,6% ως αποτέλεσμα της συνεχώς διευρυνόμενης βαρύτητας των χορηγήσεων λιανικής στο χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων, καθώς και των δραστηριοτήτων μας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Επίσης, τα έσοδα από προμήθειες εξακολούθησαν την ανοδική πορεία τους με εντονότερο ρυθμό (+18,9%), που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση του όγκου των χρηματιστηριακών εργασιών λιανικής και των εργασιών διαχειρίσεως κεφαλαίων πελατείας.

Συγκεκριμένα, οι προμήθειες αμοιβαίων κεφαλαίων αυξήθηκαν κατά 36,5% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ τα έσοδα από χρηματιστηριακές εργασίες και οι προμήθειες private banking κατά 96,5% και 75% αντιστοίχως. Ιδιαίτερη αναφορά οφείλεται και στις προμήθειες χορηγήσεων, οι οποίες αυξάνονται σταθερά με ρυθμό 23,5%.

Τα αποτελέσματα από χρηματοοικονομικές πράξεις ανήλθαν σε 30,5 εκατ. eyr;v έναντι 4,6 εκατ. ευρώ πέρυσι. Το μεγαλύτερο μέρος των κερδών αυτών προέρχονται από εργασίες συναλλάγματος για λογαριασμό της πελατείας.

Τέλος, τα λοιπά έσοδα ανήλθαν σε 48,7 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο 2006, αυξημένα έναντι του πρώτου εξαμήνου 2005 κατά 5,6%, εξαιρουμένων των εσόδων που προέκυψαν από τη συγχώνευση της Delta Singular πέρυσι.

Δηλώσεις Γ. Κωστόπουλου

«Tα αποτελέσματά μας για μία ακόμη φορά είναι πολύ καλά. Συνεχίζεται η πρόοδος για την επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει στο επιχειρησιακό μας σχέδιο Agenda 2010. Με την επέκταση των δραστηριοτήτων και την ενίσχυση της κερδοφορίας μας τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, είμαι πεπεισμένος ότι θα συνεχίσουμε και στο μέλλον να αξιοποιούμε ευκαιρίες και να δημιουργούμε αξία για τους μετόχους μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Alpha Bank, Γιάννης Κωστόπουλος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ



Σχολιασμένα