Θεσσαλονίκη: Αρχισαν οι εργασίες για τη διάνοιξη του μετρό

Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2006 09:24

ΑΡΧΙΣΑΝ οι εργασίες για τη διάνοιξη του μετρό Θεσσαλονίκης και ήδη βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στη δυτική πλευρά της πόλης (περιοχή νέου σιδηροδρομικού σταθμού).

Ο Κάσσανδρος (βασιλιάς και ιδρυτής της πόλης της Θεσσαλονίκης περί το 315 π.Χ.) και η Θεσσαλονίκη (σύζυγος του Κάσσανδρου και αδελφή του Μ. Αλεξάνδρου, προς τιμήν της οποίας η πόλη που ίδρυσε ο Κάσσανδρος πήρε το όνομά της) είναι τα ονόματα που θα φέρουν οι δύο μετροπόντικες (τα μεγάλα μηχανήματα που χρησιμοποιεί η εταιρεία «Αττικό Μετρό Α.Ε.» για τη διάνοιξη των υπόγειων οδών, στις οποίες θα εγκατασταθεί και θα κινείται το μετρό Θεσσαλονίκης.

Η υπογραφή του μνημονίου έγινε χθες στο ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης (τα εγκαίνια λειτουργίας θα γίνουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο από τον πρωθυπουργό), από το γενικό γραμματέα του ΥΠΠΟ, Χρήστο Ζαχόπουλο, και τον πρόεδρο του δ.σ. της Αττικό Μετρό, Γιώργο Γιαννή.

Οπως διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του δ.σ. της Αττικό Μετρό, οι υπόγειες κατασκευές θα δημιουργηθούν σε βάθος 21-16 μέτρων από την επιφάνεια του εδάφους, καθώς υπάρχει πρόβλεψη για την προστασία των όποιων υπογείων μνημείων που θα παραμείνουν ανέπαφα, καθώς βρίσκονται σε βάθος 11 - 13 μέτρων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα