Στην Ελλάκτωρ περνούν τέσσερις εργολαβίες Καλογρίτσα

Αλλάζουν χέρια η τηλεθέρμανση Φλώρινας, ο οδικός άξονας Καλλονή - Σίγρι, η αποχέτευση στον Διόνυσο και ένα τεχνικό έργο στον Πειραιά
Τρίτη, 08 Μαΐου 2018 16:48
UPD:16:48

Από την έντυπη έκδοση 

Τον όμιλο Καλογρίτσα αναμένεται να υποκαταστήσει η Ελλάκτωρ, έπειτα από σχετική αίτηση που υπέβαλε στις αρμόδιες αρχές προκειμένου να αναλάβει τέσσερις εργολαβίες τις οποίες δεν μπορεί να υλοποιήσει ο όμιλος Καλογρίτσα λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Ειδικότερα, ο όμιλος Ελλάκτωρ θα αναλάβει το έργο της τηλεθέρμανσης της Φλώρινας, προϋπολογισμού 41,3 εκατομμυρίων ευρώ, την κατασκευή του οδικού άξονα Καλλονή - Σίγρι, ύψους 35 εκατ. ευρώ, για την οποία μάλιστα υπεγράφη προ διετίας συμπληρωματική σύμβαση, την αποχέτευση στον Διόνυσο, με προϋπολογισμό 16 εκατ. ευρώ, κι ένα ακόμα τεχνικό έργο στον Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αίτηση υποκατάστασης υπεβλήθη σε συνεννόηση με την Τράπεζα Αττικής, προκειμένου να μην υποστεί η τράπεζα ζημιές εκατομμυρίων από τις εγγυητικές επιστολές που έχει εκδώσει για την κατασκευαστική εταιρεία της οικογένειας Καλογρίτσα, σε περίπτωση που εκείνη κηρυχθεί έκπτωτη από τα έργα.

Όπως υποστηρίζουν στελέχη της αγοράς, η εξέλιξη αυτή δημιουργεί σοβαρές αμφιβολίες και για το κατά πόσο ο όμιλος Καλογρίτσα θα είναι σε θέση να υλοποιήσει τις τέσσερις εργολαβίες στις οποίες έχει μειοδοτήσει με πολύ υψηλές εκπτώσεις. Μόνο τη διετία 2015-2016, ο όμιλος Καλογρίτσα είχε λάβει από την Τράπεζα Αττικής δάνεια άνω των 70 εκατ. ευρώ και αιτούνταν επιπλέον χορηγήσεις ενώ αδυνατούσε να εξυπηρετήσει τον ήδη υπάρχοντα δανεισμό του. Σχολιάζοντας τις εξελίξεις από την πλευρά του ο τομεάρχης Υποδομών του Κινήματος Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης επεσήμανε πως πρόκειται για ένα από τα πιο μεγάλα σκάνδαλα των τελευταίων ετών. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα