ΤτΕ: Πρόστιμα 5,3 εκατ. ευρώ σε πέντε πιστωτικά ιδρύματα

Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2006 10:33
UPD:10:35

Κυρώσεις συνολικού ύψους 5.332.000 ευρώ σε πέντε πιστωτικά ιδρύματα επέβαλε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), αφού αξιολόγησε νέα πορίσματα ελέγχου της αρμόδιας Διεύθυνσης Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος που αφορούν την τήρηση κανόνων διαφάνειας.

Σε πέντε περιπτώσεις δεν έκρινε σκόπιμη την επιβολή κύρωσης, επειδή τα πιστωτικά ιδρύματα είχαν ήδη συμμορφωθεί στους κανόνες της Τράπεζας της Ελλάδος και είχαν ανταποκριθεί στα αιτήματα των συναλλασσομένων.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΤτΕ, η πραγματική επιβάρυνση για κάθε πιστωτικό ίδρυμα από τις κυρώσεις διαφοροποιείται ανάλογα με το διαφυγόν κέρδος κάθε τράπεζας από τη δέσμευση των σχετικών ποσών στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι κανόνες διαφάνειας αφορούν στην παροχή πλήρους και έγκαιρης ενημέρωσης στους συναλλασσομένους, στο σαφή προσδιορισμό του τρόπου μεταβολής του κυμαινομένου επιτοκίου, στην απαγόρευση είσπραξης αναλογικής προμήθειας κατά την έγκριση χορήγησης δανείων και στη μη επιβάρυνση των δανειοληπτών με τα έξοδα νομικού και τεχνικού ελέγχου, εφόσον οι αντίστοιχες υπηρεσίες παρέχονται από έμμισθο προσωπικό της τράπεζας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα