Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2006 10:53

Fortius Finance: «Ως ιδανική μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τη χθεσινή συνεδρίαση, καθώς η αγορά στηρίχθηκε ως επί το πλείστον σε εγχώρια νέα για να κινηθεί ανοδικά, ενώ το ενδοσυνεδριακό υψηλό των 3,711 μονάδων (03/07) διασπάσθηκε με αύξηση της καθαρής αξίας συναλλαγών κατά 89%, με το ΓΔ να κλείνει στα υψηλότερα επίπεδα από τις 31/05/06.

»Κατά συνέπεια κρίσιμες αναμένονται να είναι οι επόμενες συνεδριάσεις, καθώς θα παρατηρηθεί εάν ο ΓΔ θα επιδείξει τάσεις αυτονόμησης έναντι της πορείας των ξένων δεικτών, στηριζόμενος στις εγχώριες επιχειρηματικές ειδήσεις και κατ’ ουσία στα αποτελέσματα 6μήνου ή η πορεία του θα εξαρτηθεί από τις ξένες επιχειρηματικές ειδήσεις. Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να σημειώσουμε, ότι σε περίπτωση μεταβολής της γεωπολιτικής κατάστασης που επικρατεί στη Μέση Ανατολή θα επηρεασθεί ανάλογα και το ελληνικό χρηματιστήριο.

»Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 6μήνου της Alpha Bank σήμερα, τα οποία ήταν σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις, πιθανότατα αφαιρούν ένα κίνητρο ανόδου, με τους επενδυτές ενδεχομένως να αυξάνουν την ρευστότητά τους, περιορίζοντας την έκθεσή τους σε μετοχές σε περίπτωση νέων αρνητικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή μέσα στο Σαββατοκύριακο, εκμεταλλευόμενοι και τη σωρευτική άνοδο του +3.74% ή των +134.56 στις τελευταίες τέσσερις συνεχόμενες συνεδριάσεις. Ζητούμενο για σήμερα από τεχνικής απόψεως είναι η παραμονή του ΓΔ πάνω από τις 3,711 μονάδες».

Sarros Secrities: «Η ελληνική αγορά απεγκλωβισμένη από το «σήριαλ» της Εμπορικής τράπεζας κινήθηκε ανοδικά και πραγματοποίησε κέρδη. Ο τραπεζικός κλάδος πρωταγωνιστεί, αρχικά μέσω των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων β’ τριμήνου 2006 και τελικά με τις εξελίξεις και όπως αυτές διαμορφώνονται μεταξύ Πειραιώς-Κύπρου, Εμπορικής-CA και Εθνικής- Finansbank. Η διαδικασία εξαγορών–συγχωνεύσεων που πραγματοποιείτε σε όλες τις διεθνείς αγορές σε συνδυασμό με τις τρέχουσες εξελίξεις στη Μέση ανατολή θα δημιουργούν τάση στις αγορές για το επόμενο διάστημα».

Praxis Securities: «Η συνέχιση των ανακοινώσεων θετικών αποτελεσμάτων ενδέχεται να οδηγήσει σε διατήρηση του θετικού κλίματος στην εγχώρια αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση».

Euroxx: «Σημαντικά κέρδη της τάξης του 1,72% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης τιμών της Σοφοκλέους την Πέμπτη… Συνεχίστηκε το θετικό κλίμα στις Ευρωπαϊκές αγορές σε αντίθεση με την Αμερική που έκλεισε σε αρνητικό έδαφος. Σήμερα αναμένεται η χρονοσειρά τιμών του Χ.Α κινήθει ανοδικά με το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο στις ευρωπαϊκές αγορές».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα