Στο ρυθμό εταιρικών ειδήσεων Χ.Α. και ευρωπαϊκές αγορές

Δευτέρα, 07 Μαΐου 2018 15:05
UPD:15:06
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Τα μεγάλα εταιρικά deals προσφέρουν παραδοσιακά στήριγμα στις μετοχές και η σημερινή συνεδρίαση δεν αποτελεί εξαίρεση. Η συμφωνία της Nestle να καταβάλλει το ποσό των 7,15 δισ. δολαρίων για τα δικαιώματα πώλησης προϊόντων Starbucks ανά τον κόσμο είναι μεταξύ των παραγόντων που κρατούν τους δείκτες σε θετικό έδαφος. Ωστόσο αρνητικές εταιρικές ειδήσεις, όπως η αποχώρηση του CEO της AirFrance, αλλά και οι φόβοι για κλιμάκωση της εμπορικής αντιπαράθεσης ΗΠΑ- Ε.Ε., που κάνει ήδη αισθητό τον αντίκτυπό της στη γερμανική οικονομία ρίχνουν σκιές. 

Λίγο πριν από τις 15:00 ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει μικρή άνοδο της τάξης του 0,3%. Μεγαλύτερα είναι τα κέρδη στο Λονδίνο, με τον FTSE 100 να ενισχύεται περίπου 0,9%. Ο DAX στη Φραγκφούρτη καταγράφει άνοδο 0,5% και ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται 0,3%, ενώ οριακά μόνο είναι τα κέρδη για τον γαλλικό CAC 40.

Ως βαρίδι στο γαλλικό δείκτη λειτουργεί η μετοχή της AirFrance, που κάνει «βουτιά» 13%. Οι γαλλικές τράπεζες Societe Generale και BNP κινούνται επίσης σε αρνητικό έδαφος, με πτώση μεγαλύτερη του 1%. 

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών η δοκιμασία της Folli Follie, η οποία προσέφυγε σήμερα στη Δικαιοσύνη κατά της QCM για την έκθεσή της, εξακολουθεί να ρίχνει βαριά τη σκιά της. Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 1,2% στις 814 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να είναι αρκετά αυξημένη, προσεγγίζοντας τα 50 εκατ. ευρώ. 

Ο κλάδος εμπορίου δέχεται νέο σφυροκόπημα με απώλειες άνω του 26%. Σε αρνητικό έδαφος, αν και με εξαιρετικά περιορισμένες απώλειες, κινείται και ο τραπεζικός κλάδος. Μετά την επιτυχή έκβαση της πρώτης δοκιμασίας των stress tests οι ελληνικές τράπεζες εξακολουθούν να έχουν μπροστά τους σοβαρές προκλήσεις. Στον αντίποδα κέρδη άνω του 2% παρουσιάζει ο κλάδος τηλεπικοινωνιών, ο οποίος και είναι ο μεγάλος θετικός πρωταγωνιστής της συνεδρίασης. 

naftemporiki.gr 

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα