Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής για την αξιοποίηση της περιουσίας των Ταμείων

Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2006 16:19

«H κυβέρνηση προχωρά στην σύσταση Επιτροπής με τη συμμετοχή της Τραπέζης Ελλάδος και των Υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, η οποία με ορίζοντα το τέλος του χρόνου, θα έχει ως αποστολή την εξέταση του πλαισίου και την υποβολή προτάσεων για εκσυγχρονισμό, για την ορθολογικότερη αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των φορέων της κοινωνικής ασφάλισης στην χώρα», δήλωσε Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββας Τσιτουρίδης μετά την σύσκεψη που είχε με την επιτροπή που συνεκλήθη για την αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο κ. Τσιτουρίδης επανέλαβε η κυβέρνηση δεν θεώρησε ότι πρέπει να κάνει το σύμβουλο επενδύσεων στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς όσες κυβερνήσεις στο παρελθόν το επιχείρησαν, ζημίωσαν το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και ζημιώθηκαν και οι ίδιες.

Ο κ. Τσιτουρίδης διευκρίνησε ότι ένα από τα θέματα τα οποία θα εξετάσει η επιτροπή, η οποία ξεκίνησε σήμερα τις εργασίες της, είναι και το πλαφόν του 23% που ισχύει σήμερα για επενδύσεις σε χρεώγραφα. Οσον αφορά στην ακίνητη περιουσία ο υπουργός ανακοίνωσε ότι έδωσε οδηγίες στις Διοικήσεις των Ταμείων στην αρχή της εβδομάδας να προχωρήσουν στην άμεση καταγραφή, άλλα και στην άμεση αξιοποίηση περιουσίας η οποία θα μπορεί να φέρει σημαντικά αποτελέσματα στην διαχείριση των ταμείων αυτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα