Ρεκόρ εβδομαδιαίων κερδών

Σημαντική άνοδος σε ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και Wall Street
Σάββατο, 29 Ιουλίου 2006 00:01

ΜE TA μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη της χρονιάς έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα αισιόδοξα οικονομικά αποτελέσματα εταιρειών, όπως η Renault, η Bulgari και η Schneider Electric, ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών. Στο χορό της ανόδου και η Wall Street, καθώς οι επενδυτές χαιρέτισαν την είδηση για επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, η οποία δημιούργησε προσδοκίες για διακοπή των επιτοκιακών αυξήσεων από τη Φέντεραλ Ριζέρβ.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές απογειώθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 2 1/2 μηνών χάρη των ισχυρών εταιρικών κερδοφοριών και του χαμηλότερου του αναμενόμενου ΑΕΠ στις ΗΠΑ που συνέστησε παύση των επιτοκιακών αυξήσεων. Η πτώση κατά 2% των τιμών του πετρελαίου συνέβαλε στην ευφορία της αγοράς. Ο δείκτης FTSEurofirst 300 των πανευρωπαϊκών blue chips ενισχύθηκε κατά 0,7%, στις 1.344,10 μονάδες, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από τις 16 Μαΐου.

Ο δείκτης τερμάτισε την εβδομάδα με κέρδη 4,2%. Από τις 19 εταιρείες του δείκτη Dow Jones Stoxx 50 που ανακοίνωσαν αποτελέσματα έως τώρα τα κέρδη του 74% ήταν καλύτερα των αναμενόμενων έναντι 60% πέρυσι.

Κέρδη αποκόμισε η μετοχή της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Renault, παρά το γεγονός ότι η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της κατά το δεύτερο τρίμηνο συρρικνώθηκαν κατά 25%.

Κέρδη και για την Bulgari. Η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής κοσμημάτων παγκοσμίως ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις δευτέρου τριμήνου σημείωσαν άνοδο της τάξης του 16%, στα 244 εκατ. ευρώ, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι έκαναν λόγο για κέρδη 233 εκατ. ευρώ.

Οι εθνικοί δείκτες ενισχύθηκαν και στις 18 δυτικοευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές.

ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα